söndag 24 juni 2012

När vi firade midsommar

Idylliskt och på många sätt en perfekt midsommar! Men med facit i hand var det nog i krångligaste laget att fira midsommar i skärgården med en bebis som är bokstavligen "sjö"vild, som bara vill krypa runt och ställa sig upp på en båt där ingen yta är det minsta barnsäker och sovutrymmet är minst sagt snålt tilltaget. Gör nog inte om segling med bebis på ett bra tag. Men om vi ska prata idyll så måste jag säga att Gällnös midsommarfirande är som hämtat ur en saga. Helt perfekt! Sommarön är så vacker stigarna, kohagarna, skärgårdsbodarna och havet bara andas barndomssommar när den är som bäst. 

Fina syster Erica
Gällnös handelsbod är något av hjärtat på ön. Det har hänt en del sedan vi var där för 2 år sedan och mötte de unga grabbarna som tagit över verksamheten. I år hade de förutom kaféet även öppnat en gullig liten bar med barstolar byggda av gamla packlådor och raspig grammofonmusik strömmande ur högtalarna. I år kunde man därför få både deras fina lemonad för både barn och för vuxna. 


De hade pyntat väggen fint!



Klätterträd
Vally Rally

 En liten nubbe slank ner till potatisen och räkorna. 

Finaste kusinerna

 Dansen kring stången kändes liksom sist vi var där mycket uppstyrd och engagerad. Hela ön kommer dit och alla hade tagit på sig finstassen och det trevligaste humöret. Stämningen är festlig men fyllan syns inte till. Det är såhär jag vill att mina barn ska få uppleva den svenskaste av traditioner.  Jag räknar kallt med att vi kommer tillbaka flera år. Men vi vill nog ha bättre pli på ungen innan dess...




Familjen


För övrigt var jordgubbstårtan mycket god och ett par glas rosé slank ner ihop med det grillade. Inga kalorier räknades på båten, men vi hann med både långpromenader och en löptur på 5 km på 32 minuter. 


Famljen randigt


2 kommentarer: