måndag 5 november 2012

När vi gjorde Västerås

O är rolig. Direkt när vi korsat länsgränsen till Västmanland kommer guiden i honom igång. Han inleder med ett "Välkommen till Sveriges kornbod" och fortsätter sedan med en odyssé genom hans tonårs idrottsprestationer. Som den lokalpatriot han är pekar han med glädje ut samtliga idrottsplaner hans knattelag gjort mål på, samtliga arenor löpspår han svettats i och sjunger sina gamla hejaramsor (Kuken Ballen Arosvallen (eh vad?! Varför hejar man på vallen och inte på laget?) ). Intresseflaggan vajar för fullt när O går på om sina golfrundor och att han minsann inte blev curlad som barn utan cyklade till alla dessa idrottsplaner. Vi har hört det förr.

I övrigt har vårt Västeråsbesök i helgen varit mycket trevligt. Vi har varit på 30-års-öppethus där jag badade vedeldad badtunna med sjöutsikt, ätit hummer med svärföräldrarna och Vally har firats med massor av fina gåvor och tårta. På det hela taget en fin helg!

Vi gick igenom gamla foton hos Os päron och hittade något så kul som ett gammalt vykort skrivet av en ung svärmor. Skrattade mycket gott! Kanske är hon inte så lugn och beskedlig som vi tror :)

2 kommentarer:

  1. Jag har ingen aning om vad laget i fråga heter, men jag gissar att namnet inte rimmar på "ballen".

    SvaraRadera