måndag 29 oktober 2012

När jag var en redig bagare

I lördags firade vi systerdottern som blev 4 år och Vallys 1-årsdag tillsammans. Och jag bakade och stod i så det stod härliga till. Mina bästa bakverk blev den här mycket goda prinsesstårtan http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/prinsesstaarta/ och mina ruskigt smaskiga ryttarkakor (är som en kladdkaka med kokostoscasmet på).

Ryttarkakor
Ugnen på 225 grader
Smöra och bröa en långpanna

4 ägg
6 dl socker vispas pösigt
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker blandas och vispas ner i smeten
Smält 175 gr smör och blanda i
Häll i långpanna och grädda 10-12 minuter

Glasyr:
75 gr smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos
Blanda i kastrull och låt sjuda några minuter
Bred glasyren över kakan och grädda i ugnen ytterligare 10 minuter.

Kakorna gör sig riktigt bra lite kalla så ha dem i frysen och ta fram nån halvtimme innan servering. Men tro inte att du kommer lyckas att ha dem i frysen särskilt länge :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar