torsdag 23 augusti 2012

När smittskyddslagen börjar gälla

Fortfarande hängigt här hemma. Damen är inte febrig men långt ifrån på topphumör. Vi skulle egentligen lekt med Promellen och son idag men ping så kom ett sms om att kusin Axel ([Arsel] även kallad ) har fått vattkoppor. The frikken chicken pox. Uppmanas att kolla LD. Aha! Mycket riktigt! De där små tre prickarna som jag såg under damens fotsula i förrgår och avfärdade som att hon måste trampat i nåt som gjorde ett märke ser idag något rödare och vätskefyllt ut och är de inte fler än häromdagen? Och några prickar innanför blöjan. Mycket misstänkt! Det måste vara det det är! Stackars tjejen. Inte konstigt att hon inte varit sig själv på länge. Tydligen går det mellan 20 och 10 dagar från smitta till symptom och under den tiden kan man smitta andra. Alltså smått omöjligt att säga varifrån hon fått det och vilka hon kan ha smittat ner. Undrar om jag då har plikt att ringa runt till alla vi lekt med de senaste 3 veckorna och upplysa om smittan likt en klamydiasmittad singel?
Men ni som läser och som träffat LD sista 3 veckorna, check kids for pox.

3 kommentarer:

  1. Tänkte "bäst att läsa på så man har koll när det drabbar oss" och kollade in vårdguidens sida http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Vattkoppor/ Inte helt PK men hade mkt svårt att hålla tillbaks skrattet när jag såg bilden på barnet i artikeln... hmm. Hoppas LD slipper den mängden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kan det stanna vid ett tiotal är jag nöjd! Jäklar den där ungen måste ha haft der kliigt!

      Radera
  2. Härligt... Potatismjöl var det som fungerade bäst på våra barn. Det var det enda som iaf Måns (Lilly var inte så talför) bad om att få mer utav, testade rätt många varianter :)
    Hoppas hon håller sig till några få koppor...

    SvaraRadera