onsdag 29 augusti 2012

När ryktet föregick oss

Vi kliver in på BVC för 10 månaderskontrollen och möts av vår sköterska. "var det vattkoppor?" är det första hon frågar. Eh? Jo, ja, nja eller jag vet inte. Tycker det känns lite intressant när hon redan vet. Vi känner ju liksom till våra gemensamma nämnare, barnen och mammorna i föräldragruppen och öppna förskolan men ändå. Det stör mig lite att hon redan vet och inte gör nån hemlighet av att hon redan vet. Jag skulle aldrig göra likadant om jag träffade en klient som en annan klient pratat om. Typ "var det Hepatit du hade?" Men iallafall. Sköterskan var osäker på om det verkligen var vattkoppor damen haft eftersom kopporna inte suttit på kroppen utan på fötterna. Hon trodde på hand foot mouth disease/ höstblåsor. Jag förklarade angående de andra som fått det med oss som minsta gemensamma nämnare och hon var ändå inte övertygad. Bara att vänta och se när kopporna går nästa gång och se om hon får det då... Hon är iallafall frisk nu lilla damen. Och så stark att doktorn gav upp när han skulle undersöka höfterna med ett "de såg ju bra ut sist och jag vill inte plåga henne" när hon sparkade och skrek allt vad hon hade. Nästa kontroll blir 1-årskontrollen med spruta och då blir det O som får gå för då har jag börjat jobba.
Dagens vikt 9450 gr längd:75 cm huvud: 45,5 cm
Veckans nya kunskap: gå! Nu är det inte bara enstaka steg utan hon går faktiskt. Både med och utan skor!
Ny favoritsyssla: promenad i bärmesen

4 kommentarer:

  1. Ja lite små klantigt!!
    Vi var ju där och då frågade jag lite om vattkoppor och hur det smittade och så, med tanke på babysimmet! Och då frågade hon om vi umgicks med någon som har / haft det! Då sa jag att du misstänkte att Vally hade det men var inte säker... Så säkert därför hon sa det!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag fattar ju var hon fick det ifrån, men det var inte så proffsigt att hon tog upp det själv...

      Radera
  2. Återigen: Våra döttrar verkar så himla lika, både utseende och temperament. K som är 8 månader nu väger dock redan 10 kilo till sina 74.5 cm :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stora damen alltså :) ja de verkar onekligen vara av samma kaliber!

      Radera