söndag 15 september 2013

Ljuva helg

Så välbehövligt! Helg utan tillstymmelse till krav och planer. Ju hetsigare jobbveckan är desto större är mitt behov av att göra ingenting. Igår var ingenting en tur till urskogen. Vi packade in familjen, kaffetermos, äggmackor och Vallys dagismaskot Alfons (mer om det vid annat tillfälle) i bilen och åkte till Tyresta nationalpark. Där finns en skogspromenad på 5 km som funkar med barnvagn. Vackert är det!
I skogen är det tyst.

I

 Riktiga skogen är en rogivande plats. Tystnaden är öronbedövande och fåglarna är det enda som hörs. Och genom tystnaden skar ett gallskrik när jag höll på att kliva på en orm som från ingenstans slingrade fram precis framför vagnen och skapade en pulshöjning som inte kan vara sund. Just då råkade vi möta ett gäng förvirrade kineser som undrade varför kvinnan på stigen framför dem plötsligt skrek, hoppade och sprang åt andra hållet och sedan mötte dem lätt tårögd och skakig. Jag som trodde min ormfobi hade lugnat sig, tji fick jag.
Bävern hade varit framme
Lilla tyckte skogen var lugn och skön
och somnade som en stock
När ormchocken hade lagt sig fortsatte vi njuta av vad som sades vara sommarens sista dag med sommarväder.
Fika vid Tyresta by


Vem behöver lekparker?
När vi var klara i Tyresta åkte vi hem och tog det lugnt och spontanbjöd in oss på fika hos våra mycket trevliga grannar tillika Vallys dagiskompisar. Batterierna är laddade och energidepåerna fylls igen.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt allt det där låter, förutom ormattacken då. Visst är stillhet och lugnet en boost för själen. :D kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så välbehövligt och skönt! Tyvärr inte så vilsamt med skitormar. Usch!

      Radera