torsdag 15 augusti 2013

Nya dagis

Idag är Vally första dagen på nya dagis själv utan mig. Vi har varit där tre dagar på inskolning tillsammans med upplägget 2 timmar första dagen och 9-15 de två andra dagarna. Jag har varit med på allt och lekt och lagt till vilan och suttit med vid bordet vid maten. Vally har känts trygg och utforskande och har tankat lite mamma och sen varit iväg och upptäckt för att sen komma tillbaka och dra med mig. Förskolan är lugn, liten och väldigt familjär. Stämningen mellan föräldrar och personal känns mycket positiv och personalen är verkligen gullig och måna om att vi ska få en bra start. Barnen sover ute på en balkong med sjöutsikt, och det har varit en utmaning att få Vally att somna, dels lite före hennes vanliga sovtid och dels ute i ny miljö men det har gått efter en stund. Det har varit 5 inskolningsbarn samtidigt så lite tjorvigt har det varit med alla nya barn och så många vuxna samtidigt, men det har varit kul att lära känna några fler föräldrar.

Idag lämnade jag som sagt damen för att vara själv på förskolan några timmar. Hon var väl införstådd med att mamma inte skulle vara med idag och vi hade pratat om vad hon skulle göra där. (ÄLSKAR att det går att prata om vad som hänt och vad som ska hända). Det gick helt utan problem att lämna tappra lilla tjejen som direkt plockade åt sig en docka i bilstol som hon bar runt på. Hon vinkade hej då och inte tillstymmelse till tårar! Förskolan har en låst blogg för föräldrar och jag blev så glad när de uppdaterade idag och skrev att allt gick bra för barnen utan föräldrarna och att alla sov. Här har jag snott bilder på lilla damen därifrån.



7 kommentarer:

  1. Så härligt att det verkar gå så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Väldigt skönt att ha ett barn som gillar förskolan! Gör livet lättare för hela familjen!

      Radera
  2. Det låter som en helt fantastisk förskola!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! De söker en förskollärare till våren om du skulle råka flytta ner :) äsch just det du ska ju inte jobba på ett tag... Kram

      Radera
  3. Härlig förskola det verkar vara! För oss startar inskolningen nästa vecka, mycket spänd förväntan...

    SvaraRadera
  4. Ooo lycka till med det! Var ska hon gå? Spännande!!

    SvaraRadera
  5. Kul att det går så bra för er och att ni trivs med förskolan! Fortsatt lycka till!

    SvaraRadera