lördag 6 juli 2013

Vally 20 månader

Tänk va tiden går fort! Jag uppdaterar inte lika frekvent om Lilla Damens utveckling men jag kände att 20 månader bör dokumenteras. 

Älskade Vally! Du är ett helt fantastiskt barn! Det är helt otroligt vad mycket saker du kan och hur fort du utvecklats till ett barn. Du har i och för sig kunnat det mesta du kan nu en längre tid, men det du kan nu behärskar du i mycket högre grad. 

Den största skillnaden nu mot för två månader sedan är talet. Du kan prata meningar på omkring fyra ord. Exempelvis säger du: 
Här kommer Vally, Mamma läser saga nu, Vally sitter på pappas stol, Jag är törstig, andra filten också blöt och så mycket mer. Du kan i nästan alla situationer förmedla vad du vill. Du pratar ganska rent men säger inte tydliga r utan mera j så päron blir päjon och törstig blir töstig osv.

Du har också börjat sjunga. Med melodi och text och ibland rörelser. Det märks också att du lärt dig sånger på förskolan som vi inte sjungit hemma. Du sjunger "Bom bom, slår på stora trumman" och "inse vimse", "bä bä", "blinka lilla" och en ramsa om apor och krokodilen. Du kan andra sånger med vilket du visar med rörelser, men dessa är de du sjunger själv. 

Rent fysiskt har du klarat det mesta i flera månader men på sista tiden har du fått kläm på kullerbyttan ganska bra. Du Har lärt dig att hoppa jämfota och har sett tjusningen med att snurra. Du har också fått smak på att bada även i sjön och är modigare och stabilare i vattnet nu än innan.

Dina rutiner funkar ganska bra. Du vaknar vid 6 sover efter lunch nån timme drygt och somnar ca 19.30. Nattsömnen är helt ok, du brukar vakna max ett par gånger per natt och sover oftast i egen säng till omkring 5 då du kommer
själv till oss. Du äter ok, men vägrar att ens smaka på grönsaker (som inte är undangömda i mat).

Dina käraste ägodelar är TutTut din elefant och en rosa kossa kallad Dronten. Du leker helst fysiskt och inte så stillsamt. Större leksaker föredras framför mindre. Att vara med pappa och meka gillar i bäst. Du uppskattar att läsa böcker och sjunga.

Ditt temperament är intensivt och hett. Din vilja är så stark och du är oerhört envis men också otroligt gosig och kärleksfull. Du är så rolig att vara med just nu och det känns som att vi har samma humor du och jag damen. Det känns som att vi kommit ut på andra sidan av en lång och mycket krävande period och att vi nu njuter för fullt av att ha ett underbart charmtroll till dotter.

Vi ska ha så mycket kul ihop. Och vi har hela livet på oss. Jag är så glad att vara just din mamma! 

2 kommentarer: