fredag 31 augusti 2012

När den lilla får bestämma

Till slut måste man kapitulera. Ge vika för skriket. Skriket vars enda syfte är att styra världen. Man måste bara trotsa ösregnet och gå ut. Fan va jag inte hade lust. Men lagom tills jag var ordentligt blöt och sur. Då sov hon. Och Helen som kommer snart ska ta med gofika. Because I'm worth it och är för trött för att bry mig!

När det snart brister

Jag orkar inte med mer gnäll! Jag är trött! Jag vill sova på nätterna. Jag är så jävla less på att bli väckt varje timme nätterna igenom , vakna 6 på morgonen och på att somliga bebisar i min närhet skriker och gnäller till förbannelse så fort jag inte bär på och leker med somliga! Jag vet inte om du som läser kan relatera till vad bebisgnällskrik oavbrutet i timmar gör med tålamod. Och hur stor lust man får att leka av gnällskrik. Jag skulle personligen önska mig en ljudsäker kub att gå in i och skrika tillbaka. Frustrationen som just nu byggs upp i min kropp börjar kännas som ett tryck som byggs upp för att snart explodera. Vad fan ska man göra?! Damen har sovit helt katastrofdåligt i över två veckor nu (adderat till det faktum att hon aldrig någonsin har sovit bra) och jag vill bara bort!!!!! Eller bryta ihop i en hög och gråta! Och äta muffins! Glöm inte muffins!

torsdag 30 augusti 2012

När vi hade ett kärt återseende

Igår fick Vally äntligen leka lite. Med underbara urgulliga Eddie, Kattas son. De hade riktigt kul ihop! Mammorna hade också kul ihop! Jag och damen är så glada att de inte flyttade längre bort utan blir kvar i området. Wey för goda grannar!
Spela lite piano
Vara ursöt
Ha det mysigt hos mamma


onsdag 29 augusti 2012

Bröllopsdagen

Bröllopsskorna, läppstift och kavaj på! Festligt värre på bröllopsdagen. Vi turas om med att planera våra bröllopsdagar och i år hade jag bokat varsin thaimassage på samuraj thaimassage på Kungsholmen. Guld värt för två utslitna småbarnsföräldrar. Riktigt bra var den också!
Sen gick vi på Trattorian, F12-gruppens krog på Norr Mälarstrand. Italiensk meny och grym stämning! Jag åt 4 rätter från den vegetariska menyn och O 3 från köttmenyn. Mycket gott! Sen höll vi på att somna på tåget hem och 22.20 löste vi av barnvakten moster Åsa.

När ryktet föregick oss

Vi kliver in på BVC för 10 månaderskontrollen och möts av vår sköterska. "var det vattkoppor?" är det första hon frågar. Eh? Jo, ja, nja eller jag vet inte. Tycker det känns lite intressant när hon redan vet. Vi känner ju liksom till våra gemensamma nämnare, barnen och mammorna i föräldragruppen och öppna förskolan men ändå. Det stör mig lite att hon redan vet och inte gör nån hemlighet av att hon redan vet. Jag skulle aldrig göra likadant om jag träffade en klient som en annan klient pratat om. Typ "var det Hepatit du hade?" Men iallafall. Sköterskan var osäker på om det verkligen var vattkoppor damen haft eftersom kopporna inte suttit på kroppen utan på fötterna. Hon trodde på hand foot mouth disease/ höstblåsor. Jag förklarade angående de andra som fått det med oss som minsta gemensamma nämnare och hon var ändå inte övertygad. Bara att vänta och se när kopporna går nästa gång och se om hon får det då... Hon är iallafall frisk nu lilla damen. Och så stark att doktorn gav upp när han skulle undersöka höfterna med ett "de såg ju bra ut sist och jag vill inte plåga henne" när hon sparkade och skrek allt vad hon hade. Nästa kontroll blir 1-årskontrollen med spruta och då blir det O som får gå för då har jag börjat jobba.
Dagens vikt 9450 gr längd:75 cm huvud: 45,5 cm
Veckans nya kunskap: gå! Nu är det inte bara enstaka steg utan hon går faktiskt. Både med och utan skor!
Ny favoritsyssla: promenad i bärmesen

tisdag 28 augusti 2012

När vi firar pappersbröllop

Det har gått två år sedan vi satt där i bilen på väg ut till Uttringe och åt Subwaymackor. Jag med fixat hår och sminkväskan i knäet. Oj va pirriga vi var! Men tänk att dagen aldrig hade kunnat bli mer lyckad. Och tänk att vi fick varandra.Såhär en triljon sammansvetsande vuxenpoäng senare är jag så otroligt lycklig över att kunna se tillbaka på vår bröllopsdag och minnas mitt livs bästa dag, kväll och natt.

O, vad vore jag utan dina andetag?! Du gör mig hel och harmonisk och är mitt stora ankare i livet! Jag hoppas du blir nöjd med min planering för bröllopsdagen!




måndag 27 augusti 2012

När jag fattade ett svårt beslut

Idag bestämde jag mig. Fan va jag har velat fram och tillbaka men nu tog jag beslutet. Jag lägger ner kören. Efter 3,5 år och ett jätteengagemang. Familjelivets kompromissande tar överhanden och gör det som borde kännas roligt till något kravfyllt och inpressat. Jag kommer nog att ångra mig flera gånger om och jag kommer att sakna att sjunga och alla fina kompisarna. Men tiden ligger inte för mig just nu. Ibland måste man bara bestämma sig.

När hösten kröp på

Idag har vi kört mössa istället för solhatt och jacka (för kyla inte för regn) för första gången på månader. Det i kombination med att jag:
1. Har varit hemma med sjukt barn en vecka
2. Börjar jobba igen om två månader och just såg att min chefs tjänst ligger ute på ams, och jag fick info om detta genom en fd kollega (stabilt!)
3. Hatar hösten
4. Har gått upp ett kilo under helgen pga bröd, kladdkaka och vin men det TROTS förra veckans löpning (min kropp, don't get me started)
5. Har betalat räkningar
gör att jag känner mig lite deppig. Eller okej rätt mycket deppig. Och ensam.

söndag 26 augusti 2012

Damrummet

Nu är jag nöjd! Damens rum har äntligen fått sista touchen. Och den var gratis! Jag har upprepade gånger varit och kollat på tyger för att sy kuddfodral till sagohörnan men inte hittat något som både varit prisvärt, snyggt och i rätt färgskala men så idag kom jag på det: jag har ju grejer hemma! Löparna som vi hade till vår bröllopdukning för två år sen och aldrig använder. Jag sydde för glatta livet och fick ihop massa kuddar med turkost tyg och resterna av världskartatyget som även blivit tavla. Och så fick hon de röda Indiskakuddarna som vi ändå inte använder. Är såååå nöjd när jag kan komma på billiga lösningar som blir nästan bättre än de som hade kostat hundratals kronor. Det är så kul att få utnyttja min kreativa talang (syslöjd) för en gångs skull istället för att bara O får utnyttja sina talanger (träslöjd). Hej könsstereotypa paret :)

När jag var Forrest Gump / veckans träning

Topploppet närmar sig! Jag har nu avslutat första 8 kilometersveckan och har tänkt göra en till, därefter höja till 9 km i två veckor och slutligen klämma till med en mil veckan innan loppet. Denna vecka blev:
Måndag 8 km på 49.38
Onsdag 8 km på 46.25
Fredag 5,3 km på 33,25
Söndag 8,3 km på 47.05
Dagens pass gjorde jag en Forrest Gump och tänkte mig ut på en 3 km som blev 5 som blev 7 som blev 8,3! Wey! Jag är nöjd med mig själv!

lördag 25 augusti 2012

När vi ber om ursäkt

Eventuellt är den här lilla rackaren nu skyldig till minst 4 barns och 1 vuxen karls insjuknande. Kul att vi fick den lindriga varianten (på koppfronten) och att vi därför förmodligen satt igång en kedja av sjukdom som kan komma att pågå bortom vår stadsdel och kontroll i evighet... Varsågoda vi bjuder på det.

torsdag 23 augusti 2012

När smittskyddslagen börjar gälla

Fortfarande hängigt här hemma. Damen är inte febrig men långt ifrån på topphumör. Vi skulle egentligen lekt med Promellen och son idag men ping så kom ett sms om att kusin Axel ([Arsel] även kallad ) har fått vattkoppor. The frikken chicken pox. Uppmanas att kolla LD. Aha! Mycket riktigt! De där små tre prickarna som jag såg under damens fotsula i förrgår och avfärdade som att hon måste trampat i nåt som gjorde ett märke ser idag något rödare och vätskefyllt ut och är de inte fler än häromdagen? Och några prickar innanför blöjan. Mycket misstänkt! Det måste vara det det är! Stackars tjejen. Inte konstigt att hon inte varit sig själv på länge. Tydligen går det mellan 20 och 10 dagar från smitta till symptom och under den tiden kan man smitta andra. Alltså smått omöjligt att säga varifrån hon fått det och vilka hon kan ha smittat ner. Undrar om jag då har plikt att ringa runt till alla vi lekt med de senaste 3 veckorna och upplysa om smittan likt en klamydiasmittad singel?
Men ni som läser och som träffat LD sista 3 veckorna, check kids for pox.

onsdag 22 augusti 2012

Statisk träning

Tänkte bara säga att man kan bli mycket trött i armar och rygg av att bära 10 kg barn en hel dag. Men bara en bråkdel så trött som man kan bli i öronen om man låter bli.
Mvh
Gräver sin egen grav_83

När trädgårdspeppen var stor

Vår trädgård. En oändlig källa till när-vi-har-råd-projekt. Ganska övervuxen och med mängder av jobb framför sig för att så den vad det lider ska kunna bli den lugna lättskötta oas med lekytor, vackra blommor, frukt, örter, uterum och jordgubbsland etc. som vi önskar. Sa jag lättskött? Men något jag gillar med den är att det är planterat en massa saker som fyller i varandra efter årstid. Det är spännande att se vad som kommer upp och det är en massa annorlunda blommor. Idag insåg jag också att vårt plommonträd bär massor av frukt. Hur underbart är inte det? Plommon är något av de godaste frukterna jag vet! Vally grabbade också åt sig ett par och verkar tycka de smakar fantastiskt. Vi har också massor av äpplen så kommer ni på besök är det bara att plocka en kasse.

tisdag 21 augusti 2012

När damerna inte var på topp

LD har varit hängig sedan i söndags med feber som kommit och gått och snor och en frantand som spruckit igenom. Har just kört ett marathonpass med gråt tills hon till slut somnade i vagnen. Och jag som hade hoppats att hon och jag kunde sova en stund ihop i sängen hade verkligen ett massivt motstånd mot att klä på mig och gå ut med Gallskrikia Snorberg. Jag segpromenerade gatan fram och tillbaka och fram och tillbaka. Jag själv är inte heller på topp efter natten och gårdagens löpning på 8 km som formligen sög musten ur mig och min kropp.

Det man skulle vilja nu är att moffa muffins och sockerkompensera hela dagen. Det man borde är inte det... Men jag har inte ens nåt socker hemma så det blir inget bakat. Känner ett sug efter att absorbera den kommande hösten med mustig matlagning och bakning av goda grejer och scones. Typiskt att man inte blir smal av muffins... Ni känner hur ni hissar intresseflaggan och viftar febrilt. A okej, jag har inget intressant att berätta så nu ska jag sova medan damen sover.

söndag 19 augusti 2012

När konsulter har det bra

Os jobb. Himla bjussigt faktiskt! Lite mer bjussigt än låt oss säga socialförvaltningen där det är en stor grej om man får en ostfralla på en konferensdag... Idag fick vi gå gratis på Gröna Lund inklusive åkband och mat och glasskuponger. Värsta grejen!!! Vi gillar grönan jag och O! Så pass mycket att vi faktiskt förlovade oss där för 3 år sen. Så idag fick LD leka med sin kusin hela eftermiddagen medan vi förlustade oss. Tack faster och farbror för barnvakten, det är guld värt med vuxentid!

När fröken Forsgren hade fest

Igår ställde Forsgrenskan till med fest och den här mamman slog klackarna i taket. Invigde (inveg?!) de nya rosa byxorna och kände mig mycket tjusig och modääärn. Hade dock lite ont i hårfästet imorse men kvällen och natten var mycket trevlig och vi dansade som om det inte fanns en morgondag. Cliffan levererade musik och bra drag som alltid. Något surt att jag missade bussen från Farsta med 1 minut och att de bara går en gång i timmen på natten så k-ching där försvann 200 kr till taxi.

lördag 18 augusti 2012

När himlen öppnade sig

Igår hade vi återigen en sån där mysig mammadag med körtjejerna och bebisarna. Solen sken och efter att vi barrikaderat ett av sjöstadens fik bjöd livet vid Sickla sjö bjöd på bad för alla stora som små. På väg mot käpkvarteret kom tre stora blaffor till regndroppar och vi drog alla på våra vagnregnskydd och sen, öppnade sig himmelen! Skrattar bäst som skrattar sist åt min regnponcho och paraply. Jag var iallafall bara blöt om fötterna när de där 3 decimeterna regn hade kommit. Annat än man kan säga om flickorna under picknickfilten och paraplyet.

fredag 17 augusti 2012

Veckans träning

Måndag 7,2 km på 42 minuter
Onsdag 7,13 km på 41.30 minuter
Fredag 5 km på 27 minuter (alltså lite kortare men ganska mycket snabbare)
Eventuellt tar jag ett pass på söndag också men det beror på om vi får barnvakt och kan gå på gratis gröna lund genom O's jobb eller ej. Och hur blöt lördagskvällen blir. Forsgrenskan ställer nämligen till med galej imorgon och jag är så pepp på att gå! Men tar jag det lite piano så pallar jag att springa på söndag också!

När veckan fortsätter briljera

Den här veckan är en av de där veckorna som kommer att gå till historien om när det var underbart att vara mammaledig. Gårdagens tur till Rosendals trädgård, med den del av mammagruppen som fortfarande är hemma, måste härmed utnämnas till en fantastiskt bra dag! Finväder, finbarn, Stockholms finaste miljö, god mat och supertrevligt sällskap. En liten note to self bara: de där blommorna de lägger i maten som dekoration- de går INTE att äta!

onsdag 15 augusti 2012

När dagarna är som bäst

För mig och Vally är dagarna som bäst när vi har planer från ca 10 till ca 16.30 . Då är mamman och barnet som nöjdast. Det är minst gnäll och mamman känner sig inte så slutkörd när pappan kommer hem. De dagar vi inte har något planerat är inte alls nåt att ha pga gnälloverload och de dagar då vi har någon timme inbokad är också kämpiga. Damen är nämligen mycket glad och social och behöver massor och åter massor av stimulans.

Så idag var en perfekt dag! Sol och varmt och underbart sällskap av Jess och Ted. Vi sågs på tvärbanan och tog en tur till Sickla varifrån vi gick med destination Fåfängan. Men! Vi hittade inte upp på berget. Kanske var vi lite för lata för att ta reda på hur man skulle göra men vi satte istället kurs mot en grym vegetarisk lunch på Hermans. Vi kom precis innan lunchruschen och fick ett bra bord. Vally höll tinnitustjutshow för hela restaurangen och var på sitt bästa humör. Sedan gick promenaden vidare längs vattnet till Långholmen där vi (jag Jess och LD) badade. Vally rymde hela tiden till andra sällskaps filtar och var mycket glad och bedårande. När vi var mätta på solbad och Vally hade rymt ca 100 ggr till angränsande småtjejers Bamsetidning satte vi kurs hemåt. Dock fick det bli ett stopp till i Tanto för lite förfriskningar innan tågfärden hem. Grym dag! Och mycket promenerande på köpet.