tisdag 31 juli 2012

När jag summerar semesterformen

Trots att jag druckit vin och ätit ett gäng glassar och chips under veckorna på kusten visar den här gamla vågen att jag står på exakt samma vikt som när vi åkte hemifrån. 82,7 kg. Tack vare löpning varannan dag och lite(!) LCHF tänk. Idag klarade jag till och me att springa hela 7,5 km med 6 minuter per km. Och jag tror jag hade klarat lite till! Tjohoo!

måndag 30 juli 2012

Så nära himlen som vi kommer nå

Lägger mig i Växthuset och lyssnar på Bo Kaspers klassiker Semester. Vilken låt! Känner mig precis sådär himla lugn! Är så tillfreds som med de veckor vi varit borta. För första gången på omkring ett år känner jag mig utsövd och utvilad. Vi börjar planera för hemfärd eftersom vädret. inte längre är toppen och det lätt blir lite segt när vädret är dåligt här på kusten. Men kommer längta tillbaka till västkusten och sommaren! Nedräkningen börjar plötsligt till återinträdet i arbetslivet som är planerat till 1 november. Men det tänker vi inte på riktigt än!

fredag 27 juli 2012

När livet var en enda stor semester

Det är veckor som denna som man lever på hela året! Jag bara njuter!

När vi var uppe i ottan

Rutinen just nu på semestern är att jag och O tar varannan natt och den som har haft natten lämnar sedan över ungen ca 6.30 då hon mest testar sin röst och skriker så högt hon kan, bara för att hon kan. Den som har sovit får då gå upp och roa lilla damen och den andra får sova lite. Idag var det min tur att ta morgonpasset. 6.40 var jag och LD därför på promenad på stranden eftersom hon inte pga ovan nämnda illtjut går att ha i möblerade hus. Därefter har vi lekt med köksinredningen och de stora Fiamedknuffpjäserna. Nu har hon fått time out i spjälsängen där hon roar sig med sina grejer. Det luktar även som att hon gör nåt annat. Ska kolla. Jo så var det. Dags för ett byte. Hej så länge

tisdag 24 juli 2012

Vykort från en kust

Hej!

Äntligen äntligen äntligen är den riktiga sommarvärmen här! Jag har badat i havet. 18 grader sa nån att det var. Lilla damen är lite gnällig men hon har fått en ny idol i sin farfar! Hon blir så till sig när han visar sig och klappar händer och vinkar och hoppar. Ikväll ska vi grilla. Det här med dieten har jag väl så att säga lagt på hyllan tills vi kommit hem igen. Det är för mig ooomöjligt att motstå frestelserna här! Har tyvärr fått en knepig nackspärr så vi får se hur det går med dagens planerade löpning. Hoppas ni har det bra! Vi längtar efter er!

Kram och kyss och hjärtligt tack sen,
Nu ska vi ut och bränna grannbaracken

lördag 21 juli 2012

När jag var upptagen med livet

Det är sommar! Solen har äntligen tittat fram. Vi har spenderat ett dygn på SPA i Torekov och varit på loppis och grillat och låtit LD bada i en balja. Jag tar så mycket kort och det är så meckigt att blogga många bilder från mobilen så ni får lite sparsamt med inlägg nu. Vill också passa på att njuta ordentligt av den gemensamma ledigheten. Följ mig under tiden på instagram om ni vill. Norbergskan där också!

onsdag 18 juli 2012

När jag susade som vinden

Det må vara så att det semesterslinkerner en och annan godsak såhär på kusten men jäklar vad bra det går med springet. Nu kan jag knappast jämföra backlöpningen i Trångkan med löpning på platten på stranden men ändå. 6 km på 33 min 30s är en förbättring på en hel kilometer på en dryg månad! Hurra!

När O fyllde jämnt

Han har gått och gruvat sig för att han inte vill ha nån födelsedagshallå bara för att han fyller 30. Så vi firade som vi brukar fira honom. Med en enkel tulpan och jag må han leva och bubbel före maten och presenter från mig, hans föräldrar och fastrarna. En supersmarrig chokladrulltårta med turkisk peppar och hallongrädde och Os ständiga födelsedagsmat: laxfjärilar med romsås. Och jag hade hatt. Som på fina kalas och kände mig rätt så faboulus! Jag gav bort en tavla med bilder och en spahotellnatt som skulle vara en överraskning men som Os faster försa sig om redan för två dagar sen. En fin dag blev det iallafall och jag unnade mig och njöt hela dagen :)

måndag 16 juli 2012

När frestelserna hopar sig

När jag skrev att jag brukar gå upp 4 kg på en långhelg här på kusten så överdrev jag inte! Jag har nu kikat runt i köket i huset och inser att det är minerat område. I frysen finns: en hemgjord cheesecake, 3 sorters glass och hembakta bullar. Har man lyckats undvika dessa finns: hemmagjorda Chokladbiscotti som jag citerar "inte blev riktigt färdigrostade så de är mer som kakor", mazariner, choklad, en ask noblesse och glassstrutar. Lägg till ett par påsar chips, öl och vin och du har raskt åkt tillbaka på ruta ett med ett BMI som talar om att du inte bara är tjock utan fet. Målsättningen med denna tripp är alltså inte att gå ner i vikt utan att lyckas att inte gå upp något kilo under vår vistelse här. Jag har deklarerat att jag försöker hålla vikten och har gjort en matplan och vi har varit och storhandlat i enlighet med planen. Så nu ska jag bara träna på att värja mig. Att kunna avstå när det finns frestelser på varje hylla och bänk. Och fortsätta springa varannan dag. Idag: 6,18 km i regn och till och med lite hagel och delvis på sandunderlag vilket gjorde att jag sprang långsammare än innan men ändå tog mig runt på 36 minuter.

Men imorgon är det sommarens största undantagsdag för då fyller världens finaste man 30 år! Hurra för det!

lördag 14 juli 2012

När jag utmanade er

Mina favvobloggare Katta Kvack och Anna Grundberg ska springa Topploppet och jag har nu bestämt mig för att köra jag med. En hel mil ska jag springa/lunka! Vill ni inte va med på ett lag med mig? Jo jo jo! Om 6 pers säger ja denna veckan anmäler vi ett lag. Annars kör jag väl själv då. Ni kan springa 5 km eller 1 mil. Kolla på detaljerna på bilden. Lämna en kommentar eller skriv ett sms om du vill va med!

Men ska jag palla en mil om 2 månader får jag pallra mig ur soffan nu och ta mig ut på en runda! Peppen är inte total, jag är trött i kroppen idag, men orkar jag inte 6 km får jag väl helt enkelt lov att springa kortare/ gå en bit. Vågen stod idag på 82,7 så hurra för 6 kg och att jag nu är på den vikt jag hade på mvc- inskrivningen! 5 kvar men det tar jag efter semesterveckorna. Nu blir det fokus på att hålla igång träningen och inte falla i Västkustfällan och gå upp de sedvanliga 4 kilona.

fredag 13 juli 2012

När hon var ett litet geni

Ny kunskap: handklapp och give me ten!

Ner och upp och ner igen

Jag hade ett sjunk häromdagen. Jag kände mig helt enkelt jäkligt deppig. Jag undrade vad jag gett mig in på med det här med vikten, om livet aldrig skulle kännas sockersött och kul igen. Helt plötsligt skulle jag bara vara duktig och bara få se de där guldstunderna passera förbi på avstånd. Bli en sån som tackar nej. En tråkig fan. Det kändes så jävla trist alltihop. Livet utan livets goda. Och så en jäkla massa jobb och fix med huset på "semestern". Nä jag var tvungen att bryta ihop en aning. Böla och ha mig. Över att livet och kroppen och allt det där plötsligt bara blivit till en massa jobbiga måsten. Och över att jag inte ens har space att krisa ifred utan måste parallelltrösta barnet som krisar så fort hon inte får: peta in fingrarna i kontakterna, riva ut kläder ur garderoben, ta loss golvbrunnen i badrummet, måste sitta i vagnen, sova med mera med mera. Krisa över hur lite energi parrelationen får när man har fått Vilda Bebin personifierad. Jag vågar knappt tänka tanken men det slår mig nånstans att "det här livet är inte riktigt det jag vill ha". Förändringen sedan förra året då vi hade all tid för varandra, bodde i en skötselfri hyresrätt och fick 10000 spänn mer in på banken varje månad till nu när vi har: inga pengar, hur mycket utgifter som helst, ett hus som kräver skötsel och ett barn som är skrattretande aktiv och vi har absolut ingen ork kvar in the end of the day när vi väljer att gå och lägga oss 21.15. På det en övervikt att ta hand om. Nej blä på det!

Igår tog vi iallafall ledigt från tråklivet och åkte på utflykt. Jag kände mig så levande där ute i världen. Det var så mysigt att hitta på nåt kul ihop med min man (och barn och Susanne och Ivars och Melvin). Vi for till Fjäderholmarna och vi åt god lunch på röda villan, solade på bryggorna, barnen ömsom sov och ömsom var glada och jag ville inte åka hem till vardagen. Vi stannade till och med på Söder och åt indiskt på Shanti innan vi åkte hem igen. Påfyllda! Glada! Det är ju såhär livet ska va! Mätta och belåtna! Och 1200 kr fattigare. (men hey, vem har sagt att barnet behöver blöjor och mat den här månaden)

Idag är det vardag igen och vi ska måla klart garaget. Jag är nere igen. Vill inte alls faktiskt!

torsdag 12 juli 2012

När jag tackade Army of Lovers

Jag vaknade av LD som skrek efter välling 5.15. Hon var smått hysterisk och det tog lång tid att få henne lugn. När jag väl kröp ner i sängen igen hade jag supersvårt att komma till ro. Efter att ha snurrat ett tag gick jag upp och packade matsäcken för dagens utflykt med Vallys fästman med familj. När klockan var 6.50 gick jag upp och viskade till O att "vaknar hon nu är hon din, jag går ut och springer". Och så gjorde jag det. Morgonsolen silade in mellan träden och värmde upp nattens regn till ånga och det var nästan religiöst vackert. Och så min playlist sen. Har väl sagt det förr att jag inte har den coolaste musiksmaken men jag måste säga att jag blir nästan löjligt glad och pepp när jag hör Give my lite med Army of Lovers! Körde den tre gånger och fick upp peppen och tempot och så körde jag 6 km på 36 minuter av bara farten. Bra start på dagen!!!!

tisdag 10 juli 2012

När vi firade Emma

Forsgrenskan fyller år. Igår bjöd hon in till middag på Vapiano. Ingen brukar va hemma när hon fyller, så hon trodde nog inte att så många skulle komma men vi blev ett stort gäng. Och jag kunde gå! För det var pappans kväll och natt! Det var måhända en av mina sämsta dietdagar ever. Särskilt när jag tog en glass efter maten! En glass. Inte en uppstyrd efterrätt på restaurangen utan en glass från Pressbyrån. För att det var sommar. Och för att jag inte bryr mig efter två glas vin... (note to self: när vinet går in går moralen ut, dvs vill jag bli smal: undvik vin) men jag åt ingen pizza! Men en jättegod räksallad. Men jag dreglade över de andras pizzor! Hur som helst så var det så mysigt att va ute en sväng på stan!

När jag inte alls var sugen, men sprang ändå

Det går när man ger sig fan på att det ska gå. Endomondo (som jag började använda sedan Runkeeper började tro att jag var elitlöpare pga glädjekalkyler) feltrackade dock lite, vilket jag märkte eftersom jag sprang samma sträcka som vanligt plus en extra halv km på slutet. Men ca 6 km alltså på 36 min och inget stopp för att gå och nu är klockan 9.20 och vi ser fram emot en bra semesterdag. Tjohoo från mig!

måndag 9 juli 2012

Dagens mat och dagens besök

Idag har jag ätit:
Shake till frukost
Lunch: sallad med tomat, spenat, feta, vattenmelon, rödlök, kronärtskocka och paprika med halloumi
En nektarin
Shake till middag
En näve hasselnötter
Och en semesteröl (unna sig faktor!)

Vi har promenerat ca 5 km med finbesöket John, Jessica och miniTed. Vi har badat och byggt ett vedställ. Det var varmt och jag var glad. Imorgonbitti ska ha springa igen.

söndag 8 juli 2012

Världshistoriens godaste vegbiffar

Improviserade fram snuskigt goda qournfärsbiffar. Skulle nog kunna leva på dem för resten av mitt liv. Så jag delar med mig av receptet till er och för mitt eget minnes skull.

1,5 dl mjölk
.75 dl ströbröd
Salt, grillkrydda, svartpeppar
Låt svälla

I med:
en halv liten mkt finhackad lök
En påse tinad qournfärs (lilla storleken, 300 gr)
Ett halvt paket creem cheese (typ philadelphia)
Rör ihop till en massa

Smula ner ett paket kvibille gräddädelost

Stek som biffar i rikligt med margarin, tänk på att qourn smular sönder lätt så gör helst bara en vändning av biffarna.

Jag åt med en sallad på tomat, lök, avokado, kronärtskocka och balsamvinäger.

I övrigt har jag idag ätit shake till frukost och lunch, ett äpple, en kaffe med mjölk och en liten portion toscansk tomatsoppa samt en näve valnötter. Jag har sprungit 5,6 km på 34,44 minuter. Det var tungt att springa för luften var helt fuktmättad så svetten forsade.