fredag 30 mars 2012

Ekochicks AW

Bara bistro bar för mat och dryck med bästa ekochicksgänget och sen vampire lounge för snuskigt goda drinkar. En 911 slinker snabbt ner som en efterrätt: glass daim vodka baileys. Slurp! De är fina de här gamla kollegorna! Saknar att jobba med dem allihop!

torsdag 29 mars 2012

100 järn och 3 gånger är rutin

Idag har vi haft 100 järn i elden. Först en timmes promenad med Dalkullan och Minstingen i mammagruppen därefter lunch och "lek" för de små.

Lite senare kom min kära pappa aka Betongkungen och kollade på vår källare med sin kompis Igor. Här ska gjutas golv med mera så att O kan få sin snickarboa.

Sen lite snabb matlagning och så kom storasyster Å för att passa Vally en sväng så att jag kom iväg på träningen när O var på AW. 3 gånger nu, nu ör det en vana! Gick bra på passet förutom att jag klev snett och vrickade foten lite och att det var en sån där friskisvärd (gubbe 60 plus) som tagit på sig rollen som träningspolis och i all välmening ( hoppas jag) rättade mig flera gånger... Nu tar du fel arm, Här ska du jobba med höften, Har du stukat foten med mera. Inte visste jag att jag fått en PT på köpet. Hoppas att jag slipper'n nästa gång för det där var ju mindre pepp.

tisdag 27 mars 2012

Upp igen

Ni vet när man ramlar illa så folk ser det, att man flyger upp igen och försöker låtsas oberörd. När man går mot rött över gatan vid Norrtull, glad i hågen efter bowling med kören som blivit pepp igen, och skyndar sig över gatan, för där borta kommer bilarna, och faller handlöst i gatan. Då jävlar, då reser man sig snabbt! Inte så mycket för att man skäms, men för att det hade varit dödsfarligt att ligga kvar. Sen linkar man snabbt över resten av gatan med trasiga byxben, värkande knän och händer och rejäla skrubbsår. Aj aj aj! Men tur att man inte blev påkörd. Man är ju en mamma nu och inte vill man att barnet ska bli utan. Bara för att man hade lite bråttom hem...

Ikväll bowlar vi med kören

måndag 26 mars 2012

Mammagrupp

Hur mysigt som helst kan det vara att va på mammagrupp. Här ifrån fredagens mys hos Julia. Bara Dalkullan fattades. I bild har vi Anna, Ellie, Julia, Victor, Karin, bullar och kakor, Molly och Vally. 

Kärlek på avstånd

Jag och lilla är på väg till fästmannen i Viksjö. Som hon längtat efter honom det lilla livet...

Och vinnaren är...

Jag! Helt otippat blev det jag som kammade hem en fin barnfilt med namn på från Buffis barnkläder . Jag kunde inte motstå tävlingen på Pernilla Wahlgrens blogg ocb jäklar va glad jag blev när jag fick mail att jag vunnit. Låg halva natten och funderade på vilken variant jag skulle ta. Visar när jag fått hem den.

fredag 23 mars 2012

Just idag är jag stark

Igår på Friskis och svettis (notera att jag nu gått 2(!) gånger och är officiellt igång) spelades gamla goa fina Just idag är jag stark till någon av övningarna.

Jag förflyttades som i ett trollslag till 80-talet när jag och mamma brukade morgongympa tillsammans till en Friskiskasett och Just idag är jag stark var en av våra favoriter.

 Mamma! Som snart varit död i 10 år. Mamma som alltid tyckte att jag skulle "ta ett äpple", som alltid storstädade och köpte tulpaner på fredagar, mamma som älskade solen och som alltid bar runt på sin lilla strandstol sommartid där hon satt och målade akvarell och blev brun i en ful solhatt. Mamma som inte drack kaffe, men som tyckte att te och digestivekakor var höjden av lyx. Mamma som sjöng det gåtfulla folket om och om igen när jag inte kunde sova. Mamma som älskade att gå i skogen, men som mot slutet av sitt liv hade så svårt att gå. Mamma som i massor med år var motståndare till micro, men som sedan micrade allt. Mamma som aldrig ville gå ut utan rosa läppstift. Mamma som använde läggningsvätska och kastanjevatten. Mamma som brann för sitt arbete med att lära invandrare svenska. Mamma som dansade så jag skämdes när hon sjöng med i Deidres samba.



 Jag inser att jag inte tänker så ofta på henne. Men när jag gör det, då saknar jag min mamma!

torsdag 22 mars 2012

onsdag 21 mars 2012

Dagens Vally

Inledde morgonen med frukost ute i solen när termometern visade på 13 grader. La en gammal luftmadrass utan luft på marken och vallys lekmatta på och så fick hon leka ute. Mysigt är det med egen tomt! Sen var vi till BVC på föräldragrupp om mat och sömn= ett hett ämne här i huset! En tur till Farsta för lite småhandling och en snuskigt god mango-kardemumma smoothie blev det också. Har serverat lilla damen sempergröt två dagar i rad nu eftersom hon uppenbarligen är frustrerad och verkar inte bli mätt vid bröstet. Hoppas att det ska hjälpa sömnen på traven!

tisdag 20 mars 2012

Klockan tre regeln åt skogen

Får skylla mig själv när jag inte kommer i mina kläder men jag mååååste bara äta kakor. Nu! Många!

Dåliga odds för en bra dag

måndag 19 mars 2012

söndag 18 mars 2012

Vallyrummet del 2

Sjukt fint! Nu är det bara inredningen kvar. Så peppad att sätta igång!

Vallys rum

Vi ska måla ränder av färgresterna från köket. Turkost blir det :) love it!

fredag 16 mars 2012

Jag har närt en moderat vid min barm

Höger, om Vally själv får välja. Hon får ju inte rösta än så hon nöjer sig med att välja bröst. Höger ska det vara annars skriker hon. För att jag inte ska få ett litet bröst och en stor uttänjd afrikatutte nu när LD (lilla damen) äter med 1,5 timmes mellanrum dygnet runt så försöker jag lura henne att höger är vänster (ungefär som "nya arbetarpartiet" fast tvärtom). Går sådär. Ammar alltså ut från kroppen och inte med henne liggande mage mot mage. Så då vet ni... Sov gott ni lyckliga som får sova hela eller åtminstone halva nätter i sträck!

torsdag 15 mars 2012

Sova? Nej det har vi slutat med!

Skitunge. Somnar numera vid 20 på kvällarna vilket ger utrymme för vuxenmys. Dvs 2 hålögda småbarnsföräldrar på varsin ände av soffa som är för trötta för att prata med varandra. Sen kör vi mata Vally rally hela natten, med gnäll och amning varannan timme. Hon rör sig också det lilla livet. När jag försökt ligga ocb amma för att få fortsätta halvsova så kickar hon mig i magen och gör en krok av lilla rivsfingret och tar tag i min underläpp. Inatt hade vi också en lekstund runt 3- snåret då hon gnällde och spände sig som en båge om hon inte fick stå upp. När damen sen somnar in runt 4.30 är jag klarvaken och fastnar i tankar på inredning, hur vi ska styra upp stämningen i kören med mera. Det som hade börjat funka med nya rutinen. Hade ju dock hoppats på att tidigare läggdags skulle innebära mer och inte mindre sömn. Men tji fick jag.

onsdag 14 mars 2012

Teaterpepp

Blev bjuden på en teaterkväll på Elverket! Ska bli jättekul!

Sova ute

Det bästa med hus just nu är att V sover så gott ute i vagnen på verandan. När vi kommer hem från promenad, eller som idag från babysim får hon fortsätta sova ute. Babysimmet var roligare denna gång, med dyk och inte lika skrikiga barn efteråt. V verkar njuta av vattnet och klarade dyken med glans och bara lite host. Nu ska jag njuta lite mellanmål i solen innan hon vaknar.

tisdag 13 mars 2012

Mammagrupp och en tripp till 90-talet

Min verklighet innehåller sedan en månad tillbaka föräldragrupp. Öppna förskolan och BVC håller i det och de första 4 gångerna hade vi spädbarnsmassage. Vi har även fikat, lunchat ett par gånger och gått några promenader. Alla har inte alltid varit med, men det känns som en bra samling mammor. Vi har två mammor till pojkar: Linda, Dalkullan med tatueringarna som är mamma till Algot och Julia, den katolska champagneälskaren, mamma till Victor och två mammor till flickorna (förutom jag): Karin, mamma till Molly och Anna, mamma till minstingen i gruppen, Ellie (Anna har en blogg: livetmedkarleken.blogg.se). Måste säga att det känns grymt bra att träffa lite folk i samma situation här ute i förorten!

Idag var jag helt slut och skippade därför kören för att få lite egentid när O kunde lösa av mig med V. Gick istället med ovan nämnda Dalkulla på Friskis och Svettis. Det är i en gympahall här i Trångsund och det var nog samma pass som jag gick på -95, men jäklar va skönt det var att röra på mig! Nästan gratis är det också! 375 kr för resten av terminen!

söndag 11 mars 2012

Dragspelstiggeri nej tack

Alltså det här med dragspel i offentliga miljöer. Jag kan inte med det. Personer som helt saknar talang som fått sig ett instrument och tar sig ut på gatan för att tigga genom att plåga sina medmänniskor med entonigt dragspelande utan melodi. Det är inte ok. Jag passerade skogås 3 ggr på 2 dagar i veckan och samma 4 toner hördes på ett dragspel från gången till pendeltåget. Inte nog med att det låter förjävligt, genom akustiken i gången fortplantas ljudet både avseende volym och distans. Illamående skyndade jag mig därifrån med en känsla av att tonerna skulle skära genom märg och ben. Ända anledningen att betala stackarn som stod där och spelade skulle ju va för att få honom att gå. Nej, dragspel må vara fantastiskt fint till folkmusik, dans kring midsommarstång och lambada men thats it! Kände mig manad att ta ställning här. :D

lördag 10 mars 2012

Egentid!

Idag när jag lämnat min lilla plutt hos moster joggade jag en runda för första gången på ett år!!!!! Hann även med en bastu, poppa musik på hög volym och måla naglarna. Nu på väg på kalas. Känns fantastiskt lyxigt att få rå om sig själv, men jag måste tillägga att jag längtar halvt ihjäl mig efter henne redan efter några timmar.

Sitter själv :)

Rubrik på den?

Igår mitt i deppet fick jag napp att luncha med Jenny och hennes kompis innan jag tittade förbi jobbet. Härligt var det! Pepp är hennes ledord, och det behövde jag verkligen just då!

Sen pratade jag med syster E på kvällen och fick klartecken på att hon kan passa lilla V hela kvällen och natten idag. Wey! Jag ska på Jennys 25-årsfest och kände att jag skulle få slå knut på mig själv med Vallylogistiken för att få till det med O out of town, men nu så! Känns både sjukt skönt, spännande och lite läskigt att lämna henne. Men det är nog bättre att prova nu än om ett par månader då hon troligen är mer mammig. Ska lämna henne i eftermiddag och sen åka hem och lyxfixa till mig ifred!!!!! Kanske fixa håret fint till och med! Ska tanka vallylukt och goselår och små rivsfingrar nu.

fredag 9 mars 2012

Opepp

Fan, idag är det segt i mammalivet! O har sin helg med högskolegänget den här helgen och jag ser inte fram emot det! Jättekul för honom att de är ett sånt stabilt gäng som fortsätter ses flera gånger om året. Jag vill dock gråta en smula eftersom helgernas avlastning betyder så mycket. Känner mig lite deppad! Åker en sväng till jobbet för en spontanvisit och lite shopping i centrum för att hålla humöret uppe. "jag går upp på sociala och ner på systemet" för att citera en passande låt :)

torsdag 8 mars 2012

Ny tvättstuga- nya tider

Inte ens han med högst IQ i familjen borde väl kunna missa vad som gäller nu? Sortera mera!

Tänk när man kunde gå all in för temafest!

Ibland vaknar man och saknar tiden då man hade massa tid (aka livet innan arbetslivet och bebislivet aka studentlivet). Att gå på en fest kunde involvera både shoppingtur, stylingtid och förförfest, förfest, fest och ibland efterfest. Nuförtiden får man va glad om man ens kan gå på själva festen... Här på 70-talspartaj med bästa festerskan Forsgrenskan. Det var tider det!

onsdag 7 mars 2012

Efterkontroll och babysim

Igår var jag på efterkontrollen hos min ärtiga barnmorska på mama Mia. Borde ha gått för månader sen, men jag har haft lite annat att tänka på, och hon har haft semester, så nu bar det av. Ingen äcklig gyn-koll behövdes pga snitt, utan mest ett samtal om graviditet, förlossning och preventivmedel (in case man inte önskar råka bli med syskon in case sweet love råkar nästla sig in i babysymbiosen). På väg dit hade jag allt för gott om tid och jag hade en sån där konversation med mig själv, djävulen och ängeln på mina axlar angående om det inte vore ok att bryta fredag kl tre regeln för en prisbelönt semla på Tössebageriet. När jag vandrat fram och åter på Karlavägen bestämde jag mig att det nog var tillåtet, baxade in vagnen i det trånga kondiset för att få info om att semlorna var slut. Antiklimax! Sötsuget har förföljt mig sen dess! Nu har jag fått lilla damen att somna i spjälsängen efter en halvtimmes tröttskrik så jag ska smyga ner och se om jag ska göra nåt åt suget eller om kraften är med mig.
Idag har vi förresten börjat på Babysim på Badkompaniet på Gullmarsplan. Spontant kändes det lite överskattat med själva simmet och lite sunkigt i lokalerna. Märkligt att ha könsblandade omklädningsrum! Får se hur det utvecklar sig. Damen verkade tycka det var kul iallafall.

tisdag 6 mars 2012

4 månader sen

Jösses va magen var stor! Inte undra på att jag var otroligt less på att vara gravid vid det här laget. Kan inte fatta att det var Vally som låg därinne. Livet ser verkligen annorlunda ut nu mot då!
Magen 10 dagar för förlossningen v 37+4

Magen dagen före förlossningen v 38+6

måndag 5 mars 2012

Min lilla ko och jag

Lilla damen! Hon sover illa på nätterna och är ganska krävande just nu. Men mellan gnällattackerna lär hon sig massa nytt och är ett riktigt charmtroll. 4 månader imorgon och idag på bvc var hon 7350 gram tung, dvs ökat 3 hela kilo sen födseln och 66 cm lång, (ökat 14 cm). Strl 68 använder vi nu kombinerat med lite stora 62'or. Hon kan vända sig från mage till rygg och från rygg till sidan. Hon gnager på fingrarna och dreglar som en tok. Hon babblar och piper och gnisslar som en liten fågel. Hon vill nu ha mer stimulans än innan och vi har fått plocka fram lite leksaker och babyböcker att roa henne med. Nu gnälls det, så mama duty calls.

söndag 4 mars 2012

Once in a blue moon

Måste varit över ett år sen jag var ut såhär. Ut på stan för öl och dans med finaste Mikaelakompisen med flera. Oj va kul att för en kväll lämna familjelivet och skaka rumpa. Vi hamnade på ett av mina old time favoritställen Cliff Barnes. Det är ju trångt så inåthelvete men musiken är underbar! Nu drar jag mig hemåt som en förnuftig moder. Imorgon är en annan dag...

lördag 3 mars 2012

Finkultur

Igår var vi på vernissage jag och Vally. Ea, pappas fru målar en del och höll utställning på Söder med några kompisar. Morfar var lite stolt att få gå runt och visa upp sitt gulligaste barnbarn :)

Olas dröm

Nu är köket färdigfixat och vi har även fått till stereoljudet. Nu när lördagmorgonen är här löser vi melodikryss med förstklassigt ljud i köket medan vi äter äggmackor. O bara myser!

torsdag 1 mars 2012