onsdag 29 februari 2012

Idag njöt vi!

Solen sken, barnen var glada, t-shirt räckte i solen, besöket från andra sidan stan var mysigt. Ända smolket i bägaren var att min telefon eller Telias mast strejkar så jag varken kan ringa eller smsa.

måndag 27 februari 2012

Kusinmys

Att klara en heldag och helkväll utan avlösning av pappan klarar man bäst med att aktivera sig och Vallydamen. Vi hade dagen till ära bil och tog en tur in till stan för att leka med kusin"Arsel" och Elin. Efter en underbart solig promenad och mys med de små tog jag och V en tur till Ikea för att komplettera lite små grejer till köket bland annat.

söndag 26 februari 2012

De är sötast när de sover!

Houston, we've got a routine! Hon somnar nu nästan samma tid varje kväll (mellan 21 och 22) och idag hann vi t om ha en timme för oss själva efter hennes insomning. Halleluja moment på den!

Det som göms i snö...

Idag har vi vandrat runt på ägorna, klivit runt i våra rabatter, sparkat på våra stenar och visualiserat hur hus och tomt kommer att se ut post- fix. Funderat och pekat och undrat vad det är för buskar och blommor som kommit fram nu när snön smält. Os päron var här en sväng och med sig hade de en bok om trädgårdsanläggning. Det riktigt kliar i fingrarna att få börja gräva och ansa. Vårkänslorna blomstrar och det känns helt fantastiskt att ha ett sommarhalvår med massa sitta ute på tomten tid framför sig. Lycka! Även lilla bustjejen verkar lycklig, hon nästan skriker av skratt ibland. Hon mår nog bra av att få sova ute nästan varje dag.

fredag 24 februari 2012

Från en mamma till en annan

Gläds med Victoria och Daniel som fått sin lilla prinsessa. Tycker det var coolt att de vågade ta ett namn som inte tyngs av tradition utan helt enkelt ett de gillar. Hoppas att de får chansen att ostört sitta och lukta på sin bebis, känna de små händerna gripa om fingrarna, höra alls nyföddljuden och att de kan få stänga av mobilen och omvärlden för en stund och tillåta sig att uppleva det nya med alla sina sinnen. Kan inte fatta att prins D stod där med kostym om backslick 2,5 timme efter nedsläppet. Stackarn. Hade varit schysst om han kommit ner i mjukisar. Eller att V stod mindre än 12 timmar senare i tjusiga kläder och örhängen!!! Ojoj, de första dygnen låg man ju bara med brösten i vädret och såg ut som man var i vecka 30.
Hur som helst är det roligt att deras efterlängtade barn är här, på samma sätt som att varje barn som föds är det största som finns.
Hipp hipp hurra!

Barnvakt

Idag äter vi pannkakor, bygger med klossar och lägger bandage på hunden Figges ben. Lilla tjejen med gips på benet är hos oss när mamman jobbar.

onsdag 22 februari 2012

Onsdag kl 15

Idag är det inte fredag. Säger bara det samtidigt som jag sneglar på helgskåpet... Giv mig styrka! Har tråkigt idag. Plan 1 för dagen var att jag och O skulle ha barnvakt och ta igen förlorad alla stjärtars med en dejt. Plan 1 gick i stöpet för att O ska på kurs med jobbet och spela rollspel och prata i bikupa (behöver inte tillägga att varken han eller jag tycker det är ett fair trade). Plan 2 var att snälla Jenny ändå skulle va barnvakt och jag skulle försöka mig på att träna. Plan 2 stöp på att Jenny nu ligger nerbäddad med feber. Lämnar mig med skitplan 3: vara hemma hela dagen och kvällen själv med gnällo som gråter för allt och sötsuget från helvetet.
48 timmar, sen kan jag ta en chokladkaka. Räknar ner och funderar på om en banan mixad med mjölk känns som milkshake.

måndag 20 februari 2012

Citycross

Jag och V lämnar villan och gossip girl boxen åt sitt öde idag och korsar stan med tåget för att besöka Melvin (Vallys fästman) och blivande svärmor i deras nya hus. Ska bli så kul! Vally jollrar högljutt och glatt på tåget.

söndag 19 februari 2012

Gapflabb

Det roligaste jag vet är roliga felstavningar och syftningsfel. Journalgrodor har varit min favoritunderhållning hittills, men för ett par veckor sedan hittade jag den fantastiska sidan damnyouautocorrect.com som har sms-konversationer där iPhones autocorrectfunktion har gjort om meddelandet. Helt hysteriskt kul tycker jag som apflabbar i min ensamhet.

Vår!

Pappa och syster Åsa och hennes Pelle har varit här idag. Som ni ser frossar vi i vårtecken.

lördag 18 februari 2012

fredag 17 februari 2012

80-talsklassiker

Efterrätt efter tacomyset, päron med after eight kan ju inte gå fel!

torsdag 16 februari 2012

Välkommen till verkligheten

Jag sjunger storhandlingens pris! Sen flytten är vi tillbaka i vårt gamla Linköpingsmönster med matlista och storhandling. Är underbart att öppna kylen och se allt gott och veta att man inte kommer behöva handla på ännu en vecka. Jag gör listan i iPhonens anteckningar och mailar den vissa veckor till O så han får handla. När handlingen är klar skriver jag upp vad just den listan kostade. När månaden är slut ska månadens mat in i vårt nya budgetdokument. Här ska hållas koll på ekonomin nu när vi ska klara alla nya hus och barnkostnader. Här har man kollat Lyxfällanrepriser under mammaledigheten, jaha då!

onsdag 15 februari 2012

Moody i modden

Det här vädret gör det svårt att följa nya regeln: en promenad om dagen i kampen mot kilona. Lilla damen är dock lite moody och nöjer sig inte med gossip girl maraton utan tvingade minsann ut mig ändå. Hon går inte att lura genom att vagga i vagnen inne, men så fort hon får på mössan och har fått ut mig i modden så sover hon gott.

tisdag 14 februari 2012

Alla stjärtars dag

Alltså bebis är underbar men, vart tog romantiken vägen?! Jag skyller inte ifrån mig på världens bästa äkta man, jag är lika skyldig själv! Rosorna, champagnen, kyssarna och smeket känns nästan längre bort än när man var singel. Vet att det har skrivits åtskilliga spaltmeter i ämnet "håll förhållandet vidå liv" i föräldratidningar mm. Måste vara för att det är otroligt svårt att få tid till kramar när en annan liten individ rent fysiskt kommit emellan. Ork till fina ord när skrik, gnäll och gullejoller är ständigt komp. Lust när man har en mänsklig sugpropp vid bröstet ständigt och de enda kläder som passar ens uttänjda kropp är fula, slitna och täckta med kräks och dregel. Svårt är också att vara kära i varann när båda är så förälskade i den lilla nya kärleken!

Föräldraskapet är underbart men en dag som denna 14 februari, alla hjärtans jäkla dag kunde det varit fint med barnvakt, en lyxig dag på spa tillsammans med min älskade O och att få somna tillsammans med armarna om varandra på rena lakan utan att behöva vakna för att man ska behöva stoppa in nappen stup i ett.

O jag älskar dig och jag ska försöka bli en bättre fru framöver. Inte bara en god mor.

Puss och kram till alla som har och vill ha kärlek

Det är mycket nu...

Fullt upp i gymmet!

Skickar 1000 tankar och kärlek till lilla systerdottern som brutit benet i pulkabacken! Ajajaj!

måndag 13 februari 2012

Saker att fundera på när vi är vakna i natten

* undrar vad de på buss 831 tänkte om /när de såg mig härom morgonen när jag med galet hår och rosa morgonrock stod och drog (hårt som en tjuv) i vår källardörr (som är svår att öppna) ute i snön men en Ikea-kasse för att hämta ved. Undrar om de tänkte att "hon är säkert ihop med galen Kaminman som tvingar ut henne att hämta ved när babyn sover för att man måste optimera energiförbrukningen till varje pris" eller om de bara trodde att jag var en illa klädd inbrottstjuv?
* undrar om barnet kan tillåta att vi börjar kolla in lånade Gossip girl boxen idag?
* undrar vad nattens mardröm om att O bränt alla sparpengar på en kombinerad vattenskoter/minibåt egentligen handlade om...
* undrar om lilla masken 1. äntligen somnat om eller om hon 2. sover räv... (hon drog mig just i håret så det var nog alt 2 som gällde)

söndag 12 februari 2012

Men det är värt det!

Härskartekniker

Det är numera den här damen som bestämmer:
- när vi sover
- vaknar
- får sitta ner
- får äta
- får kramas
Hon har en särdeles gnällig vecka nu med nätter då hon far som en mask och vaknar varannan timme. Därmed blir det lite av allt ovanstående. Nu blir det frukost och promenad och sen ska Ola "Arn de Gothia" få sig en klippning om härskaren tillåter.

fredag 10 februari 2012

Mot stan!

Lämnade just man och barn i villan och ska ta mig till stan för en "ekochicks"-kväll. Hej då vuxenpoängen i förorten och hej mamas and tapas.

Och ja, söta vänner med bollmagar, mjölkchoklad med saltlaktrits var delikat!!! Spring och köp!

Fredag klockan tre regeln

Nu och fram till söndag är det helg och jag får enligt nya regeln äta vad jag vill. I kampen mot gravidkilona har jag från flytten infört förbud mot godis, fikabröd, läsk, snacks, snabbmat (a ni fattar) på vardagarna. Man måste ju börja nånstans. Goda saker ska få ligga på helghyllan i skåpet och stärka moralen fram till fredag kl 15. Denna veckan har chokladkakan klarat sig mot suget sen i måndags. Wey!

torsdag 9 februari 2012

Och där ligger hon...

... helt nöjd utan att säga ett pip. På väg till Ellen "promellen" som snart gör sista veckan på smällen. Annat var det inatt vill jag lova. Blä va trött jag är!

onsdag 8 februari 2012

Allt går att lösa!

Kraften var med mig och jag får hjälp av lönesupporten att betala tillbaka semesterlönen och därmed få ut föräldratillägget. Såååå skönt att det löste sig. Kände mig helt knäckt innan men nu är vi redo för en ny dag med playdate med Susanne och lilla Melvin.

tisdag 7 februari 2012

Saker att va glad för

*Fina Helen har också köpt hus i Trångsund. Det var så mysigt att ses! Kan bli mycket framöver tror jag!
*På hennes gata bodde en trevlig tjej med en son född samma dag som Vally. Kanske kan vi hooka på öppna förskolan.
*Våra nya grannar är jättetrevliga.
* i brevlådan när jag kom hem låg min julklappsprenumeration på Elle interiör
* Vally sover i vagnen så här ska jag läsa Elle framför brasan.

måndag 6 februari 2012

Vaccination

Man får gosa lite extra med lilla damen när hon fått sprutor med tillhörande smärta, gråt och ledsenhet. BVC-sköterskan här ute var jättegullig och nästa torsdag börjar mammagruppen. Wey!

Så jävla förbannad

Fick ett samtal från min chef och är nu så sjukt arg och ledsen. Ca 10000 spänn verkar jag ha gått miste om och detta helt i onödan.

Så här var det: jag skulle söka föräldraledigt i höstas och såg då att jag hade 4 semesterdagar kvar. Jag trodde att dessa skulle brinna inne vid årsskiftet eftersom jag "semesterväxlat" bort ersättning mot extra dagar. Vi ville att O skulle va hemma i mellandagarna så när jag gjorde ansökan om föräldraledigt så bestämde vi att jag skulle ta semesterdagarna i mellandagarna och att han kunde ta föräldraledigt. För mitt jobb hade detta kvittat, eftersom jag kan vara hemma första året utan att ta ut nåt från FK. Anyway: O sökte alltså om dagarna från FK och jag fick ut semesterpenning. Det visade sig nämligen att dessa semesterdagar var gamla sparade från tidigare år som jag fick ersättning för och inte alls årets som skulle ha brunnit inne.

Min arbetsgivare ersätter (när man varit anställd mer än 1 år tror jag det var) de första 150 dagarna av föräldraledigheten med 10% tillägg. Vad jag inte fick info om var dock att det bara betalas ut en gång. Så har man brutit ledigheten (HELT I ONÖDAN) för semesterdagar så fick man bara ersättning för den första perioden. Har därmed gått miste om mellan 9 och 10 tusen kronor!!! Känner mig förd bakom ljuset. Tycker att jag borde ha fått info om detta när jag valde att lägga in detta.

På grund av att det var så jävla struligt på jobbet i höstas med ingen chef och ingen koll på nån alls så blev det såhär. #!%#%# skit! Har nu gråtit av ilska och ledsenhet i telefonen till min nya chef (älskar att göra ett bra intryck inför chefer man inte känner). När man just flyttat och fått en bebis och ska leva på föräldradagar från FK som ska drygas ut och snålas med i en evighet är 10 papp en big deal. Ska kämpa för att få dem till sista blodsdroppen. Upp till kamp!

söndag 5 februari 2012

Luciakappan på :)

Det var länge sen det var så kallt att jag behövde ta på mig min "ljusets drottning"-kappa. Vi har tydligen flyttat till ett köldhål, för det var 6 grader kallare här än i stan sa pappa och Ea när de hälsade på igår. O aka kaminmannen beordrar konstant eldning i kaminen när vi är hemma så vi kan hålla värmeräkningen i schack. Till och från har vi därför så varmt i vardagsrummet att det ända rätta är att sitta där i underkläder... Skönt att man då kan ta sig ut på en uppfriskande promenad!

I övrigt fixar vi i köket i helgen. Nya luckor från Ikea blir det och ju mer furu som monteras ned desto mer sprider feng shuin ut sig. Som sagt ska ni få ett reportage över förvandlingen när Telia behagar sätta på bredbandet 15/2 (sega jävlar).

fredag 3 februari 2012

Vallynytt

Sista veckorna har lilla damen [jijja dajen] (som det uttalas på babyspråk) fått röstresurser och har upptäckt sin egen röst med underbart skrikprat. Hon suger gärna på hela sin hand och hon dreglar och kräks mer än innan. Vally sover nu ofta ett långt pass mellan 23-4 eller ibland ännu längre (vissa nätter när hon vaknar varannan timme väljer jag att se som undantag från denna regel). Hon är mysigare och samtidigt gnälligare än innan. Hon vill gärna använda sina färdigheter och dra sig upp till sittande och stående. Färdigheten att hon massor av gånger kunde vända sig från mage till rygg för 3 veckor sen verkar hon ha glömt bort. På måndag blir hon 3 månader och ska ta sin första vaccinationsspruta.

torsdag 2 februari 2012

Inte så hippt som Vasastan

Nu har jag och V varit på jobbet och hälsat på. Inget var sig likt. Ingen satt där de gjorde sist och många hade slutat. Kan inte påstå att jag blev sugen på att jobba. Blev möjligen lite sugen på kollegor, men eftersom min grupp inte på långa vägar ser ut som när jag sökte jobbet så gör det inget att jag ska va hemma till November!!!

Typiskt att det skulle bli snö och askallt nu när vi flyttat in till vår alldeles egen räkning för värme och vår egen uppfart att skotta. Stod och väntade på bussen i Skogås i kylan. Det är inte hippt inte... En annan värld, i en annan del av Stockholm.