fredag 30 december 2011

Nu var det klippt!

Har nu spenderat ett par timmar hos min frisör. Blekte och kapade minst 15 cm på längden. Klippte samma frilla som jag hade 2008. Det blev min födelsedagspresent till mig själv för idag fyller jag 28!!! Mycket mer än så har vi inte ork till idag och vi sparar energin till morgondagens Hollywoodpartaj. Ska bli så himla kul att träffa alla fina kompisar i Linköping och alla bebisar!

torsdag 29 december 2011

Färgval

Ingen som känner mig kommer att häpnas över våra färgval till huset. Vi har varit hos den gulliga damen i Rosa målaroverall i Coloramabutiken i korsningen Surbrunnsgatan/Roslagsgatan och gjort affärer idag. Vi fick så bra hjälp och schysst rabatt på 15 % när vi gjorde en stor beställning så nu har vi köpt färg och tapet till hela huset utom Vallys rum (och tvättstuga och badrum som inte kommer att göras nåt åt i dagsläget).

Temat blir varmt grått (kulören Drivved från Alcro), turkost (alcrokulören Blick) och vitt. Fondvägg i vardagsrummet blir från Boråstapeters kollektion Lace. Vi kommer att få det såååå fint och så mycket snyggare än det är nu. Före och efterbilder kommer efter tillträdet.

Till kök och fondvägg i sovrummet

Till hall, allrum på övervåningen och fond i gästrummet/kontoret

Fond i vardagsrummet

Skönt med ett bad!

Återhämtning

Att spendera hela dagen med serien Dexter säsong 1, som Ola fick i julklapp av sin syster, var helt rätt. Vi har varit slitna båda två efter gårdagens omgång och orkade inte ta oss ur soffan. Elin levererade julklappen som inte hunnit komma innan jul när hon beställt den, utanför dörren ihop med en goodiebag av magsjukegott: Activa, blåbärssoppa, coca cola med mera. Så himla gulligt!!! Nu har vi sett klart hela serien och den var riktigt spännande!
Imorgon hoppas jag att vi orkar ut för att kika på färg och tapeter till huset, för nu har nedräkningen börjat. Om 5 dagar är det vårt!

tisdag 27 december 2011

Tyck synd om!

Jag och O har drabbats av den där sjukan, ni vet den som börjar på vinter och kommer ut både här och där. Kan inte rekommenderas att amma och ha den här åkomman! Vi är som två urvridna trasor och på det ska man amma och bära runt lilla snuttan. Dislike! Be en bön att hon inte får det! Jag är orolig till tusen!
Vi som skulle till banken och få lån imorrn. Attans dålig tajming med tanke på allt som är på g närmaste veckorna (se tidigare inlägg).

söndag 25 december 2011

Halleluja!

Här ser ni en som sovit 6 timmar i sträck i sin egen lilla säng! Vilket framsteg. Hon är ju snart redo att börja högskolan det lilla livet. Måste varit all "julmat" hon drog i sig igår som gjort att hon höll sig hela natten. Vaknade lagom för att höra kyrkklockorna till julottan här kl 7! God fortsättning på julen allihop.

fredag 23 december 2011

Det där håret

E: vad tycker du jag ska göra med håret?
O: du är fin som du är.
E: a men om jag skulle fixa det lite, vad tycker du är finast, mörkare eller ljusare?
O: jag tycker det är fint med lite färg.
E: mörkare då alltså?
O: ja eller ljusare, jag tycker båda är fint.
E: men alltså antingen så färgar man eller så bleker man bort färg.
O: a men jag tycker du är fin i båda
E: finare än nu menar du?
O: ja, eller vad vill du helst själv?
E: alltså jag tycker det är ganska bra nu. det är ju rätt dyrt om jag ska börja hålla på igen och färga och bleka.
O: a men jag tycker du ska göra nån färg iallafall
E: men är de inte rätt bra nu då, när jag har min naturliga färg, det måste ju va den man är menad att ha?
O: jag har ju hårstrån på ryggen, naturligt, och de tar vi ju bort...

Touche! Men någon vidare hjälp var han ju inte i hårfrågan. Varje år såhär års när blekheten tagit en i besittning så blir jag alltid sugen på att göra nåt med håret. Tycker själv att jag borde försöka motstå impulsen att bleka eller färga eftersom det är en sån lång väg ur den karusellen med utväxter och så. Men det är väl bara att konstatera att råttfärg inte är så sexigt. Inte ens O aka Arn de Gothia som jag brukar kalla honom när han glömt hårvaxet tycker alltså att jag är mitt bästa jag naturligt... Får ta mig en funderare på om det ska bli ljusare eller mörkare då rå. Lutar åt ljust. Nästa fråga är när jag ska få tid att gå och klippa och färga...


Skickat från min iPad

tisdag 20 december 2011

Tillbakablick till Thailand

Efter nästan ett år lyckades jag och Karolin byta Thailandsbilder med varandra. Ååå det är som att blicka tillbaka in i en tid som inte kommer igen. Tiden utan barn, då det gick att rätt så spontant sticka två veckor med en kompis till ett varmt land och gå runt i flip flop och bara må, ta dykcert, ta massage nästan varje dag, dricka triljoner Water melon shakes och äta gatmat för inga pengar alls. Måste bara lägga upp bilder som fångar den där känslan av att: nu drar vi!
På flygplatsen redo för äventyr
På planet sovandes
Förväntansfull blick första kvällem
Innan första dyken

Väntar på god middag på favoritrestaurangen
Tidig morgon på väg ut till dykbåten, Chalok Ban Kao, Koh Tao
Dykbåten
Vi har just gjort två fantastiska dyk
- magen fortfarande utan bristningar
Cheesy foto med våra dyk-buddies. Vi klarade certet!
Vi spontan-bjöd in oss till en liten thailändare
som satt i sitt lilla trädhus och spelade och sjöng.
Vi kunde inte låta bli att fråga om vi fick
sjunga med honom.

Glad i trädhuset
Goda fruktshakes
Älska Thailand med alla hängmattor!
I en flodbåt i Bangkok, billigt och smidigt sätt att ta sig fram
Gungar på Koh Phagnan

Water melon shakes
Välja gatumat
Massa gatumat fanns det... Koh Samui
Våga bara annat...



måndag 19 december 2011

Förväntansfull

Jag kan inte sova och den här gången är det absolut INTE lilla barnets fel. Jag har bara så sjukt mycket spännande saker framför mig. Den närmaste 1 månad och 2 veckorna händer följande som upptar mina tankar:

1) julafton, samma för alla. Vi firar med min syster. Funderar på julklapp till systerdottern.
2) juldagen, ska firas med Os familj. Funderar på vad lille Axel önskar sig.
3) min födelsedag. Vad önskar JAG mig?
4) nyår och "hollywoodfest". Vilken jäkla kändis kan jag gå som och hur ska jag få till en amningskompatibel outfit?! Tips mottages tacksamt!
5) tillträde till huset! Har vi gjort rätt med räntan? Hur ska vi inreda? Vilka färger lampor mm ska vi köpa? Det här med inredningen har snurrat extra mycket i hjärnan inatt. Får bli ett eget inlägg med mina tankar om det senare.
6) kommer vi iväg till Egypten? Kommer Vally hålla sig frisk? Var får jag tag i en baddräkt som jag kan trivas i med bristningar och gravidkilon i December?!
7) kommer vi ha några hjälpsamma vänner/familjemedlemmar som kommer kunna hjälpa oss med målning helgerna 14-15 och 21-22 januari? Flytten tar vi med firma, men all hjälp med bebis och målning, spackling mm under januari tas tacksamt emot så att vi hinner så långt som möjligt innan inflytt.
8) inflytt!!! Vilken av alla flyttfirmors offerter verkar bäst? Längtar tills vi ska börja bo in oss i vår framtid!
9) lämna lägenheten! Vill vi det här?! Kommer vi bli sjukt bittra över att ha lämnat en sekelskiftesvåning i innerstan?

Allt detta händer alltså innan sista januari. Fattar ni att det är svårt att sova? Och som grädde på moset finns vår fina lilla bebis mitt i allt det här.

lördag 17 december 2011

Blå timmen

Tycker synd om granförsäljarna nere på gatan i ösregn/snön. Här inifrån känns det mysigt att julstöka. Snart ska O lyfta in granen han varit nere och handlat och han har meddelat att han vill hyllas som en hjälte när han kommer med den. Vi tänkte först att det var ovärt med gran när vi ändå ska flytta, men jag är ju hemma mer nu än något annat år, så här ska jag och Vally minsann ha julstämning.

Efter regn kommer sol

Åskmolnsveckan verkar helt klart vara över och på andra sidan kom en nöjd bebis som sovit jättebra, inte alls behöver äta en gång i timmen och som är vaken och trivs med att sitta i babysittern och kika när vi julstädar. Hon tar första pris som årets mysigaste!

torsdag 15 december 2011

Lucia

För mig betyder Lucia startskottet för julen. Som den körnörd jag är så brukar ju halva hösten ägnas åt att repa på jul och Luciasånger. I år blev det inget med det. Jag har iofs vid ett tillfälle lämnat Vally med Ola och smugit iväg till kören och repat lusselåtar, men att ägna hela dagen åt att åka turnébuss med Luciatåg (lussebuss alltså) funkade ju helt enkelt inte i år. Jag fick hålla till godo med att lyssna på systerdotterns tåg på dagis. Hon var som jag själv i den åldern, sjöng med full kraft alla sångerna och såg ut att tycka det var jättekul! Lite tårögd blev jag allt när de små tultingarna kom in på "Ute är mörkt och kallt". Emelie var jättestolt över att moster och lilla kusinen kom och lyssnade och det märktes på fröknarna att hon pratat mycket om oss. 
Efter dagislussandet så slöt jag upp med bästa Stockholms universitetskör som enligt föregående års tradition avslutade luciaturnén med att sänka lite mat och öl i en pubkälllare i Gamla stan för att därefter stämma upp till sång igen på gator och torg. Lite luciasånger blev det alltså för mig och Vally som satt i Babybjörnen och tittade storögt. Vädret i år var kuling och regn så det blev väl inte fullt lika mycket klirr i hinken som förra året när det var sådär härligt mycket snö och minusgrader.
Jenny gosar med Vally


Förra årets gnistrande Luciadag, lite skillnad...

Hemma och softar

Idag behövde vi ta det lugnt båda två! Det har varit fullt upp på sista tiden och Vally har haft sin "åskmolnsperiod". Det har alltså varit ovanligt mycket skrik och hon har velat amma hela tiden. Hon har ju enligt mina förutfattade meningar om vad det skulle innebära att ha ett spädbarn varit en mycket nöjd och lugn bebis. Absolut inte den kolikunge jag förväntat mig. Min kära familj har ju varnat mig för att jag minsann hade kolik ett år när jag var bebis och att jag av smärta redan kunde vända mig från rygg till mage på BB. Vally  har knappt skrikit alls innan den här veckan, men nu går det fort från nöjd till jättearg och skrikig. Hon blir så frustrerad när hon inte får mat tillräckligt fort och man blir nästan full i skratt när hon ligger vid bröstet och gallskriker för att hon måste jobba för att mjölken ska komma. Enligt Wonder weeks appen som vi laddat ner till iPaden så bör perioden pågå ungefär till imorgon från 4,5-5,5 veckor så jag hoppas på lite bättre sömn och att kunna vara något annat än en mjölkmaskin framöver. De närmaste dagarna ska vi därför försöka ägna oss åt så lite som möjligt, inte träffa en massa folk och inte ha en massa press på saker vi ska fixa. 

Nedan kommer bilder på två favoriter som hälsade på igår. Min gudmor, som var min mammas äldsta och bästa vän, hade varit så gullig och bakat och dekorerat 3 stora pepparkakshjärtan med Elin Ola och Vally. FINT! 

Fina Mathilda på besök 
Vallys underbara gudmormor Ulla-Britt

måndag 12 december 2011

Och det här ska man flytta ifrån?!

Blir lika glad varje år över att vår hyresvärd pyntar så fint nere i porten.

lördag 10 december 2011

Mamman första månaden...

Sen jag och O gjorde profylaxonlinekursen får jag nyhetsbrev från babygruppen. Den här veckan kom nedanstående. Ja, jag skriver under på alltihop! Euforin har bytts ut mot trötthet och en aningen deppighet och tjurighet. En känsla av att ha tappat bort mig själv och min charm. V har enligt boken "Växa och upptäcka världen" och appen wonder weeks gått in i sin första utvecklingsfas tillika åskmolnsperiod. Hon vill därmed amma jämt och bli buren och vara nära hela tiden. Jättemysigt Men jag är heeelt slut. Så slut att jag på inget sätt orkade fira att det idag är 6 år sen som jag för första gången bjöd hem mig själv till O vilket blev starten på vårt förhållande. Det får bli bröllopsdagen som vi får se till att fira framöver. Nu har O somnat här bredvid och V har somnat på min arm. Hoppas jag kan lägga ifrån mig henne och sova jag med.

Mamman, första månaden
När man nyligen fött ett barn kan man till att börja med vara euforisk, men ganska snart kommer tröttheten. Det kan kännas arbetsamt att amma och vara bunden till en annan människa hela tiden. Men en tröst är att saker och ting förändras med tiden. Ett gott råd till alla nyblivna mammor är att försöka vila så mycket som möjligt och försöka vara ute en stund varje dag. Ta det också lite lugnt med ditt sociala liv.


TNT she's dynamite

Farmor=Doris?

Här ligger vi och morgonmyser med nya fodralet till amningskudden som Vallys farmor sytt. Nån mer som ser likheten med kuddarna från Jönssonligans Ikea-kupp? De som de fyller med pengar, glömmer kvar på Ikea och som Doris sedan råkar köpa. Vore gött om den hade samma fyllning också! Hawaii nästa!

fredag 9 december 2011

Peppt

att jag fick på mig ett par vanliga jeans idag!!!! Inte gravidbyxor alltså! Opeppt att såret/ärret eller vad man nu ska kalla det gjorde alltför ont för att jag skulle palla trycket och ha dem på mig. Men nu är jag på rätt väg iallafall. Kanske kan jag våga mig i en bikini i januari när vi drar till Egypten hela tjocka och brokiga familjen!

onsdag 7 december 2011

God jul från barnen!

Om du inte är snäll mot den här lilla tomtenissan så får du inga julklappar! 
Juliga och randiga små kusiner. Emelie är så gullig mot sin lilla kusin. 

tisdag 6 december 2011

Nu passar det att vara vaken...

När någon hälsar på och vill gosa med den här lilla polkagrisen då sover hon minsann, men nu när mamma vill sova då slår vi upp de vackra blå ögonen och vill ha underhållning. Var så bisarrt trött natten till idag att jag nästan kände mig packad när jag stapplade upp vid 3 för att byta blöja. Ska nu köra 3e bytet på 1,5 timme och sen hoppas jag på att vi kan slumra in. Soundtracket i mitt huvud är "ingen vill veta var du köpt din tröja" men med variationen "ingen vill veta vad du gjort i blöjan"... Finns ändå bara ett svar på den frågan.

Vilken härlig dag!

Med Ted Gärdestad i öronen och Vally i vagnen är jag på långpromenad och känner mig grymt glad! Vally är idag en hel månad, oj vad tiden går.

Jag har sån separationsångest från Stockholm just nu. Mindre än en månad till vi får tillträde till huset och mindre än två månader till vi lämnar vår lägenhet! Helt galet! Undrar hur det ska bli det här. Jag är ju en stadstjej! Men än så länge kan jag fortsätta njuta av Djurgården, pulsen, närheten till alla affärer och känslan av att vara i mitten av allt med allt vad det innebär av att vänner lätt kommer förbi. Hoppas verkligen att vi ska bli nöjda både jag och fixarfrasse Sylvan!

lördag 3 december 2011

Mordnatt råder...

Finaste Stockholms universitetskörs festeri ställer till med julfest, och inte vilken julfest som helst utan en mordgåtafest! Har alltid velat gå på en sån! Nu är jag tilldelad rollen Regina Rosenkind, tomtefars personliga assistent som genom att använda kvinnlig list och sina kvinnliga attribut (läs amningsbazoongas) vill försöka ta sig till en högre post i tomteimperiet. Jag har tydligen affärer och flirtar med både den ena och den andra. O skickade iväg mig med förmaningen: glöm inte vem du är gift med och "jag vill inte behöva hämta dig på Maria". Har pumpat så det borde räcka för en helkväll och O har lovat att låta mig sova hela natten och ta all matning. Ska bli underbart!

torsdag 1 december 2011

På egen hand!

Tagit mig ut på den första turen med vagnen helt utan assistans! Stort! Nu är världen vår lekplats!