torsdag 30 december 2010

Födelsedag

Tidernas kille bjöd på födelsedagsmiddag på Grill, Melker Anderssons restaurang på Drottninggatan. Jag älskar inredningen på stället, det är verkligen originellt och coolt med flera olika sektioner i helt olika stil. Maten innehåller alltid något grillat och det finns flera vegetariska alternativ vilket jag uppskattar!!! Tyvärr tog det lite tid och vi fick inte in maten samtidigt vilket drog ner betyget, men å andra sidan var servitrisen schysst och bjussade på ett glas vin för att jag fick vänta.

Västkustdagar

Mellandagarna spenderades i bil på galna vägar mellan Stockholm och Haverdal där O's familjs sommarhus ligger.Mera mys framför brasan och lite reashopping i Halmstad och promenader på den snötäckta stranden blev det. Här laddar vi solcellerna!

fredag 24 december 2010

Julafton


Julen är äntligen över. Årets koncept var att nästan alla var sjuka under julveckan, jag har meddelat att jag slutat med julklappar (åt båda hållen) och julafton får bli en mysig dag som rymmer det mysiga: mys framför brasan, god mat, promenad, Kalle och Karl Bertil. Nej tack till hysteriskt träffande av alla man inte ens träffar andra delar av året och ja tack till nära och kära. På detta sätt har ångesten med jul reducerats avsevärt jag tycker till och med att det är trevligt. Annars tycker jag nog att mina bästa jular spenderats på varmare breddgrader.

( PS Jag har börjat bakdatera mina inlägg så att bilderna hamnar på rätt dag )

Kommer ur garderoben...

Jag återvänder till Uttringe tillsammans med syster E och systerdotter E och faktiskt också styvmor E. Vi kommer dit för att fira Lilla jul. Med traditionellt julbord, ringdans och den godaste risgrynsgröten jag ätit. Vi kommer dit...

... i folkdräkt...Jag har ärvt min mammas Värmlandsdräkt, som jag nu inte haft på mig på flera år. Känns fint med en koppling tillbaka till mamma.
Med dessa traditionella julbilder önskar jag er alla GOD JUL!

onsdag 15 december 2010

Lucia

En av de högtider som ligger mig varmast om hjärtat är Lucia. Jag tror att det endast varit ett par år under hela mitt liv som jag inte ägnat mig åt Luciatågande. Tror att jag var tidernas mest engagerade Lucia redan på dagis och har ju fortsatt med kör, musikklass, musikgymnasium och där jag är nu med Stockholms universitetskör. Vi spenderade en heldag med att lussa på olika ställen, bland annat på Naturhistoriska riksmuseet, Kammarrätten och hos socialdemokraterna. Dagen avslutades med att vi ställde oss i gamla stan och sjöng. Från början tyckte vi att det verkade dött i stan, men det visade sig att det var mycket folk i omlopp, och de flesta stannade och lyssnade och la en slant.
Lucia, Karolin
Nadjakompisen
STOCKHOLMS universitetskör
Kören och Stockholm, mina två bästa!

söndag 12 december 2010

Ett halvt decennium tillsammans

Jag och bästa älskade O firade 5 år! Vi skålade i bröllopsglasen vi fick från O's föräldrar i bubbel vi fick från Sussi o Mattias på bröllopsdagen (tackar tackar). Dagen efter körde vi brunch på Elverket (med våffelbuffé, rekommenderas varmt) och lång lång vinterpromenad i solen och snön på Djurgården. Jag är så otroligt tacksam och glad att få vara O's fru, han är verkligen den största klippan. O har stöttat mig på alla sätt genom denna hösten som varit den tyngsta på många år.

söndag 5 december 2010

Hjärnan bakom allt...

Jag behöver bara slänga ur mig en idé om hur jag vill ha det hemma. Utan att jag vet ordet av har O varit iväg på Claes Ohlsson eller annan valfri bygghandel och införskaffat material och börjat bygga. Denna helg har han, min händige man fixat till köket. Vi har liksom aldrig riktigt känt att vi fått till nån bra känsla där och i torsdags sa jag att en ny bordsskiva och lite ny belysning nog kunde vara grejen för att öka trivseln i köket. Såhär blev det, mina idéer utförda med finess av världens bästa man: ny bordsskiva, hylla/belysningsupphängning, spottar i fönstret och detaljbilder från bröllopet på väggen.