onsdag 17 februari 2010

Nu ids jag inte mer

Nu är kraften och orken slut. Den här långa vintern har sugit musten ur mig. Jag känner mig skitlåg och har ingen lust med nånting. Ska det va såhär? Varför bor vi i den här delen av världen? Jag kräver sol och barmark och tunna skor och skinnjacka och asfalt som luktar nysopad och uteserveringar och solblekt hår. Livet just nu är motsatsen till allt det. Bläää.

Tar ut all energi när jag är på jobbet och känner mig då till och med oftast riktigt energisk. Som socialarbetare ska man ju finnas där som "vikarierande hopp" som någon föreläsare uttryckte sig, så det är ju bara att rycka upp sig och vara positiv och solig på jobbet. Tyvärr räcker inte energin hela vägen hem. Var skönt när man bodde i lkpg och hade promenadavstånd till sina vänner och kunde ta en mysig promenad eller fika en kväll som denna. Nu är det allt för jobbigt att lämna soffan när jag väl satt mig i den efter 50 minuter på väg från jobbet. Hoppas att det blir vår någon gång för jag orkar inte ens höra mina egna neggotankar.

Imorgon blir det after work med alla nya underbara jobbarkompisar som börjat den senaste tiden. Det blir kul!!

måndag 15 februari 2010

Modeller för en dag

I lördags hade vi möte och uppvärmning inför kameran med vår fab bröllopsfotograf, Diana Westöö (www.dianawestoo.se) . Grym tjej som tar fiiiina bilder. Superglad för den härliga dagen ute i snön och tror att bröllopsbilderna kommer bli grymma!












söndag 14 februari 2010

Barnmys

De senaste månaderna har det inte hunnits med så mycket mys med lilla E. Men en höjdpunkt var när hon fick in snitsen på att gå i overall och blev helt lycklig över att få gå fritt bland ankorna och gässen. Modiga tjejen har nu börjat på dagis utan gnäll...

Bröllopsmat

I veckan har vi varit och provätit bröllopsmaten och det var smaskigt! Det blir en buffé av libanesiska meze från ett ställe på Kungsholmen.

måndag 1 februari 2010

Hjälp i ringdjungeln

Här kommer lite angånede bröllopsplanerna som börjat ta allt mer form.
Det lutar åt en libanesisk buffé (smaskigt och lätt för mig som är vego) och tårta bakad av Olas tårtbakarmamma. Vi tänkte proväta på stället som har sådan catering nån gång nästa vecka.
Vi har satt ihop en playlist med fina bröllopslåtar och pratat med en av de duktigaste sångarvännerna jag har angående skönsång på dagen d. Nu gäller det bara att välja rätt låt. Svårt med tanke på att Olas favvolåt i hela världen är 34'an och den inte riktigt passar ;)
Färgerna för bröllopet kommer surpice surprice gå i turkost vitt och guld... ni som sett min lägenhet i Lkpg eller sovrummet i Sthlm är kanske inte helt förvånade... Så ni som får komma kan mer än gärna kolla outfits eller accessoarer i dessa tjusiga färger, (man får ha vitt på sig bestämmer jag)... Tar förresten tillbaka detta angående killarna haha, det kan ju bli lite väl smäckigt med guldkostymer men en slips eller så kan ju inte skada.

Vi har försökt få till en gästlista med personer som vi båda två känner och som vi har en hyfsat aktiv kontakt med och det är verkligen inte det lättaste när man har en lokal som begränsar till 50 pers. Dvs 22 pers blir släkt, och då får bara mina närmaste familjemedlemmar med respektive och Olas närmaste släktingar komma. Sen får vi 12 kompisar var... Detta var svårare än jag trott. Det hade varit kul om man hade kunnat ha ett eftersläpp för de som inte får plats på middagen, men det kommer tyvärr inte att funka. Skulle så klart önska att alla jag känner kunde vara där samtidigt som jag vill att det ska bli intimt och mysigt med tid för var och en. Pul pul pul...

I helgen var jag och Anna på bröllopmässa och då blev det fokus på ringar. Jag har några alternativ som lockar. Skriv gärna om ni har någon åsikt som kan vara bra att tänka på inför valet. Min förlovningsring är slät med lätt rundade kanter i vitguld ca 5 mm bred. Lägger här upp några tänkbara alternativ på vigselring:
1. Såhär fast bara vitguld och något rakare
2. Såhär fast inte fullt så konkav/rak
3. Såhär men något mindre kantig ( lite av en favvo)

4. Såhär men ev något bredare


Vad tycker ni?