fredag 24 juli 2009

Mera kändisspotting

Idag såg jag Arne Hegerfors några minuter hemifrån och Ola såg Filip Hammar på vårat lokala Ica, han verkade bo nära.

Idag kommer Ickan och hälsar på. Längtar!

O har fått nån parasit från Afrika... inte kul, fick veta idag. Hoppas att han inte hunnit smitta innan han fått sitt gedigna hygienprogram... Vi är trötta som bara den.

söndag 12 juli 2009

Minisemester i Linköping

I helgen var jag på minisemester i Linkan när Ola höll i svensexa i Sthlm för sin goda vän och intog vår lägenhet för fest. Mysigt att hinna träffa vännerna och prova grillen i Mikkans hus. Hann även pröva schlagergolvet på Harrys, komma i bråk med några unga killar i kön till bankomaten och sedan igen med samma killar i kön till krogen. Vad är det med testosteron som gör att killar måste hålla på? Skönt gung på dansgolvet, var som en mallissemester ungefär.

Imorgon är det tillbaka till arbetet igen. Jag känner mig laddad och avspänd och nöjd att jag har två långhelger kvar att se fram emot under sommaren.

Nu ska jag baka ut bulldegen och göra storkok qournfärssås så jag har mat under veckan.

måndag 6 juli 2009

Resan

Nu är vi tillbaka hemma igen efter en grymt avkopplande och skön semester i Hakuna Matata-land. Vi har kört hårt med solskyddsfaktor 30 så till min stora besvikelse så verkar svenskarna efter värmeböljan vara brunare än vi, men det är smällar man får ta när man är ute och upptäcker världen. Det är ju svårt att sammanfatta en hel resa med massor av intryck men jag gör en liten lista på mer eller mindre starka upplevelser.

1. Utställning på House of Wonders
I Stone Town efter en dags shoppande gick vi på museum där det fanns en utställning om upploppen i Kenya 07-08, "Never again". Bilderna av upploppen var otroligt starka och föreställde ett fullkomligt kaos, döda kroppar och våld. Jag var helt tagen efteråt. Har aldrig sett något liknande och har väldigt svårt att förstå att någon fotograf har klarat av att fotografera händelserna.

2. Gatubarn som sniffar lim
Jobbigt att se! Jobbigt att man reagerar med att bli rädd för dem. De är ju bara barn och samtidigt luttrade tiggare och tjuvar (?) och missbrukare.

3. En katt som låg på gatan och dog
Mitt inne på en gata i Stone Town låg en katt och dog, den hade världens dödskamp och folk stod runtomkring och såg på. Jag klarade inte att se det och fällde några tårar bakom mina solglasögon gick vidare och mådde illa resten av dagen.

4. Delfintrippen utan delfiner
Som jag skrev i förra inlägget skulle vi till en by och åka på en delfinsafari. Det blev sisådär med det. Under natten blåste det upp till kanske kulingstyrka och hela huset vi sov i ven av vinden (finns ju bara myggnät för fönstren). Den var stora vågor och stark vind på morgonen och vi fick veta att båtturen inte kunde bli av i blåsten. Trots detta så blev den av några timmar senare. Vi såg inga delfiner och båtturen var jätteläskig! Vågorna var enorma och båten flög som en vante. Vi var ute i ca två timmar och jag var sjösjuk och ganska liten på jorden. Tänkte mycket på vilken styrka som måste krävas av båtflyktingar som tar sig över stora hav i liknande båtar.

5. Foto session för Sports Illustrated, swim suit edition
Vi hamnade precis bredvid en proffsfotografering med baddräktsmodeller från staterna som kom från det välkända magasinet. Det roligaste var när fototeamet frågade några förbipasserande massaier om de kunde vara med på en fotografering följande dag. Jag hörde inte vilken summa de skulle få, men när de gick därifrån gjorde de såna massaihopp, de studsade som studsbollar i typ en halvtimme. Jättekul såg det ut.

6. Jiddrade med Danny Glover från Dödligt vapen
Vi var på Zanzibar international film festival en kväll och såg en film ett barn som förlorat sina föräldrar i Aids. Filmen var rätt lågbudget om man säger så. Men vi fick valuta för pengarna eftersom Danny glover från Dödligt vapen var den som sålde biljetter till oss. Eftersom vi inte visste vem han var jiddrade vi en del om priset :)

Här kommer lite bilder från den mer sköna relaxade delen av semestern.